Nova Srbija: Vlast kroz institucionalne pritiske pokušava da finansijski iscrpi našu stranku

1
182

ČAČAK – Nova Srbija oglasila se saopštenjem za javnost povodom, kako navode, pravnog i institucionalnog nasilja kojem je ta stranka izložena.

Saopštenje prenosimo u celosti:

U poslednjih nekoliko meseci, Nova Srbija svakodnevno trpi pravno i institucionalno nasilje, koje se ogleda u permanentnom nastojanju države da finansijski iscrpi našu stranku, na način što se pojačavaju pritisci izricanjem drastičnih kazni za prekršaje koji neretko datiraju i iz kampanje za opšte izbore 2012. godine.

Ovakvim postupanjem, Nova Srbija se diskriminiše i kažnjava za raznorazne bizarnosti, koje se graniče sa zdravim razumom, a sve preko dobro umrežene sudske i javno izvršiteljske mafije u Srbiji. Često nam stižu na plaćanje i prinudnu naplatu određeni predmeti po kojima se postupa čak i bez prethodno donetih pravosnažnih i izvršnih sudskih presuda, odnosno bez bilo kakvog vođenja odgovarajućih sudskih postupaka. I ovakvo postupanje vlasti prema Novoj Srbiji pokazuje da smo od strane režima targetirani kao politička stranka koju treba uništiti, ne pitajući za cenu i ne birajući načine.

Cilj ovakvog ponašanja vladajuće stranke prema Novoj Srbiji je prilično lako prozreti: izricanjem svakodnevnih kazni i zahtevima za plaćanje raznih taksi i drugih penala pokušava se finansijsko iscrpljivanje, kako bi se naša politička organizacija u predvečerje redovnih parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora ostavila bez sredstava za nesmetano funkcionisanje i vođenje predstojeće predizborne kampanje.

Naravno, sa sličnim i takođe jako teškim problemima svakodnevno se suočavaju i građani Republike Srbije, koji su prepušteni na milost i nemilost javnim preduzećima i poslovnim bankama, koje nemilosrdno izlaze sa predlozima za izvršenje, po kojima kasnije postupaju sudovi i javni izvršitelji, što rezultira stavljanjem administrativnih zabrana na lična primanja, plenidbom imovine i deložacijama.

Od 1.januara naredne godine na snagu stupaju odredbe novog Zakona o izvršenju i obezbeđenju, čijom primenom će se položaj mnogih porodica sa skromnim primanjima još više pogoršati. Kuda sve ovo vodi nije teško odgonetnuti, u totalni haos i rasulo, gde država kreira takav ambijent u kome bogati postaju još bogatiji, a siromašni sve dublje tonu u beznađe. U takvoj atmosferi se ni malo ne treba čuditi sve većem broju nasilja, kriminala, pljačke, ubistava i opšte pravne nesigurnosti.

Jedini izlaz i rešenje postojećih problema vidimo u što skorijem obaranju sa vlasti postojeće političke nomenklature, kako bi država i narod krenuli u oporavak od zla i zuluma koje svakodnevno trpe.

Informativna služba Nove Srbije

Prethodni članakSporan doktorski rad Jelene Trivan, u delu doktorata plagirala Boška Obradovića
Sledeći članakAleksić: Vlasnik plantaže marihuane nakon hapšenja prvo pozvao Andreja Vučića

1 KOMENTAR

  1. Tek kad smo pomislili da je odlaskom sa vlasti Velimira Ilića i Nove Srbije bar nešto dobro urađeno, oni bi da se vrate na vlast. I to sa Vučićevim Miroslavom Parovićem i Momirom Stojanovićem.To je onaj Velimir Ilić koji se obogatio od jedne plate. To je Nova Srbija koja je pokazala SNSu kako se uzima od naroda. Bruka i sramota.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here