Ambasadori frankofonih zemalja sutra u poseti Čačku

3
407

ČAČAK – Ambasadori frankofonih zemalja 30. marta 2023. godine posetiće Čačak, prvu nacionalnu prestonicu kulture. Dobrodošlica i predstavljanje projekta „Čačanska rodna“ – Kulturna prestonica Srbije 2023. održaće se u Gradskoj biblioteci “Vladislav Petković Dis“ u Čačku.

Ambasadore će primiti gradonačelnik Čačka Milun Todorović, a nakon prijema biće organizovana poseta odeljenju strane knjige u Gradskoj biblioteci Čačka.

U planu je poseta Narodnom muzeju Čačak i velikoj retrospektivnoj izložbi “Večito“ posvećenoj stogodišnjici rođenja jednog od najvećih srpskih i jugoslovenskih arhitekata Bogdana Bogdanovića, a zatim i obilazak grada sa utemeljivačima i organizatorima DUK festivala, prvim međunarodnim festivalom mladih u Centralnoj Srbiji koji kombinuje uličnu umetnost, ekstremne sportove i muziku. Tom prilikom za ambasadore će biti organizovano razgledanje gradskih murala Čačka.

Frankofoni ambasadori u Srbiji deo su jedinstvene grupe čiji je cilј da budu platforma za razmenu informacija i kontakata između diplomatskih misija. Nјihova misija je promocija Frankofonije, kao i kulturna i jezička raznovrsnost i vrednosti multilateralizma – mir, bezbednost i razvoj, interkulturni i međureligijski dijalog, solidarnost.

Grupa frankofonih ambasadora obuhvata 24 diplomatske misije (ambasade i međunarodne organizacije).

Izvor: Morava info

Prethodni članakLegendarni The Cult na 60 kilometara od Čačka
Sledeći članakLažna dojava o postavljenim bombama na čačanskim fakultetima

3 KOMENTARA

  1. Ovo su ti Sveto,ambasadori zemalja koje govore francuski jezilk, tj. sutra dolaze ambasadori iz zemalja koje su bile francuske kolonije. Alzir, Maroko….i ostala nesvrstana braća.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here