APR: Dostupna aplikacija za dostavljanje finansijskih izveštaja za prošlu godinu

0
224

Korisnicima je od danas dostupna aplikacija za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja, odnosno dokumentacije za 2023. godinu a njoj se može pristupiti preko posebnog informacionog sistema (PIS) Agencije za privredne registre (APR), saopštila je ova agencija.

Tehničko uputstvo za korišćenje aplikacije može se naći na sajtu APR-a.

Na ovoj internet stranici su, kao i prethodnih godina, ažurirane informacije za sve vrste zahteva koji se mogu dostaviti u PIS FI sistemu za dostavljanje finansijskih izveštaja, dokumentacija propisana za svaku vrstu zahteva, te pojedinačna uputstva o korišćenju u vezi sa evidencijom obveznika, dostavljanjem izjave o neaktivnosti i slično.

Agencija je pustila u rad i eksterni portal Ažuriranje evidencije obveznika, u okviru posebnog informacionog sistema APR-a, putem koga obveznici dostavljanja finansijskih izveštaja mogu da dostave reklamacije, ukoliko podaci u toj evidenciji nisu ažurni.

Putem tog portala se na gotovo istovetan način obavlja i prijava odnosno odjava preduzetnika koji vode dvojno knjigovodstvo i čiji se podaci vode u registrima i evidencijama APR-a, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakDr Gujaničić o slučajevima kada dete obavezno treba dovesti kod lekara
Sledeći članakIzvršitelji zbog “fantomskih birača“ mogu da zaplene vašu imovinu

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here