Izvršitelji zbog “fantomskih birača“ mogu da zaplene vašu imovinu

5
627

Ako „fantomski stanari“ kakvi su se pojavljivali na izborima imaju nenaplaćene dugove, vlasnici tih objekata mogu da se „ni krivi ni dužni“ nađu u nezgodnoj situaciji – kada ih posete izvršitelji.

Jovan Ristić iz Organizacije potrošača Efektiva za Novu ekonomiju kaže da se izvršenja, ukoliko su ta druga lica prijavljena na potrošačevoj adresi, sprovode na pokretnim stvarima potrošača.

Kako dodaje, kada „fantomski“ prijavljeno lice duguje, izvršitelj može doći na adresu na kojoj je one prijavljeno, i po Zakonu o izvršenju i obezbeđenju prvo će popisati stvari koje su „nesporno (dužnikove)“.

  • Ako ih ne nađe popisaće i stvari koje se tu zateknu, nezavisno od toga čije su – vlasnikove ili nekog trećeg lica – objašnjava Ristić.

Vlasniku ili trećem licu onda na raspolaganju ostaje takozvani prigovor trećeg lica, koji se ulaže izvršitelju i o kojem odlučuje izvršitelj.

Naknadno postoji i mogućnost ulaganja posebne tužbe za utvrđenje da je izvršenje nedozvoljeno.

Izvor: Nova ekonomija

Prethodni članakAPR: Dostupna aplikacija za dostavljanje finansijskih izveštaja za prošlu godinu
Sledeći članakTasić: Pobedom protiv Cedevite napravili bismo veliki iskorak ka plej-ofu

5 KOMENTARA

  1. Proveri se u MUP-u ko je sve prijavljen na predmetnoj adresi.

    Ako postoje nepoznata lica, tj fantomi, pasivizira im se adresa prebivalista.

    Nema na cemu.

    • Otidji ti do supa da proveris ko ti je na adresi nije ko nekad dobar dan dobar dan ko sve je prijavljen na mojoj adresi a oni kazu sace mo da vidimo. E sad ti moras u supu da pises njima zahtev da ti oni kazu koje na tvojoj adresi onda ako jeneko prijavljen da ti ne znas ne mozes ti da ga odjavis nego sup al tek kad on dodje u sup poslom npr da produzi neki dokument tek tad ga oni odjavljuju.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here