Balkanska medalja za mladog čačanskog atletičara

0
130

ČAČAK – U subotu je u crnogorskom gradu Beranama održano je 63. Prvenstvo Balkana u krosu. Ove godine balkanska federacija je postala brojnija za tri reprezentacije, pa sada Balkanski atletski savez čine 23 reprezentacije, odnosno države.

Juniorska ekipa Srbije (Ognjen Nikolić prvi sleva)

Na Prvenstvu Balkana pored balkanskih država nastupaju i države koje geografski ne pripadaju Balkanskom poluostrvu: Ukrajina, Izrael, Jermenija, Gruzija, San Marino.., čime je prilično poboljšan kvalitet takmičenja.

Dovoljno je reći da je gotovo cela reprezentacija Izraela sastavljena od Etiopljana, koji su poznati kao dobri takmičari u trčanju na srednjim i dugim stazama – navodi jedan od trenera reprezentacije Srbije Dragan Dukanac.

Poziv selektora u sastav reprezentacije Srbije, koju je činilo 12 takmičara i takmičarki i tri trenera, dobilo je troje članova AK ČAAK, takmičari Sanja Đoković i Ognjen Nikolić, kao i trener Dragan Dukanac.

Dragan Dukanac, Sanja Đoković i Ognjen Nikolić

Reprezentacija Srbije u kategoriji juniora nastupila je u sastavu Miloš Malešević (drugoplasirani na Prvenstvu Evrope na 3.000 metara za juniore), Mirko Mauna, Nikola Anastasijević i Ognjen Nikolić.

Veoma jak vetar, koji je više od polovine staze duvao u grudi dodatno je iscrpljivao takmičare u dosta brzoj i taktičkoj trci koju su predvodili nosioci evropskih medalja Malešević, Mrkanović (BIH) i Izraelci. Koliko je bila jaka konkurencija govori to što je jedan od favorita za pobedu Miloš Malešević zauzeo tek osmo mesto. Veliko iznenađenje priredio je najmlađi takmičar Ognjen Nikolić osvajanjem 13. mesta. Inače Ognjen je bio drugoplasirani član srpske reprezentacije. Pored toga što je nastupio kao najmlađi takmičar u ovoj kategoriji, Ognjenu je ovo bio i debitantski nastup u dresu reprezentacije Srbije, čime je opravdao poziv selektora Zukovića – prenosi svoje impresije sa takmičenja trener Dukanac.

Juniori Srbije treći na Balkanu

Ekipa Srbije zauzela je odlično treće mesto u juniorskoj konkurenciji iza prvoplasiranog Izraela i drugoplasirane Ukrajine.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMeštani Banjice dobili novi put
Sledeći članakBespovratna sredstva za inovativnu delatnost

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here