Belošević (NS): Režim ne razume šta znači ljudska sloboda, zato se suočio sa ozbiljnim građanskim buntom

5
700

ČAČAK – Gradski odbor Narodne stranke u Čačku pozvao je sve članove i simpatizere, ali i sve, kako su naveli, slobodomisleće ljude iz Čačka i okoline da se sutra u 14 sati okupe u Preljini, gde će biti organizovana blokada Ibarske magistrale.

Član GrO Narodne stranke Sreten Belošević podsetio je da je razlog građanskog protesta sporni Zakon o eksprorijaciji, u kojem, kako je istakao, nije na jasan i transparentan način obrazložen mehanizam šta se i na koji način može proglasiti imovinom od javnog značaja.

Po mišljenju većine ekoloških, političkih, nevladinih i svih drugih organizacija, iza postupka donošenja ovakvog zakona u stvari stoji namera da se izgradi rudnik “Rio Tinta“ u okolini Loznice, a da se u celoj Zapadnoj Srbiji otvore bušotine i podzemni kopovi rude litijuma. To bi za posledicu imalo milione tona jalovine što bi trajno zatrovalo vodu, zemljište, vazduh, što bi uslovilo da imamo ozbiljne i veoma negativne posledice na ljude i njihovo zdravlje, kao i na biljni i životinjski svet – naveo je on.

Belošević je rekao da aktuelni režim ne prepoznaje i ne razume šta znači ljudska sloboda, pravo na slobodno i drugačije mišljenje i ljudsko dostojanstvo, zbog čega se suočio sa ozbiljnim građanskim otporom, koji podrazumeva blokadu ključnih saobraćajnica u našoj zemlji.

Kada je režim shvatio, nakon prošle subote, da njihovi medijski trikovi, pretnje, pa i ponude, ne daju adekvatne rezultate, videli smo da su u Šapcu angažovali lokalne kriminalce, koji su svi listom i redom članovi SNS-a, sa istobraznim motkama i službenim automobilima da nasrnu na mirne demonstrante, koji su samo došli da izraze svoje nezadovoljstvo. Mi pozivamo građane da sutra, širom Srbije, daju podstrek i dodatno izvrše pritisak na prvog čoveka SNS-a, kako bi prestao da se premišlja, analizira, da se dvoumi i koleba, nego da jasno i nedvosmisleno donese odluku da ne potpiše jedan takav zakon. Znamo da je za njega ovo teško, da je za njega ovo poraz, ali on nema čemu da se boljem nada, obzirom kakve odluke donosi i kakvu politiku vodi – zaključio je Sreten Belošević.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSa analize stigli rezultati 376 uzoraka iz Moravičkog okruga, u Ivanjici nema novozaraženih, u Čačku manje od 30
Sledeći članakĐaci škole u Rakovi posetili Udruženje paraplegičara

5 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here