Beograđanin izveo višemilionsku prevaru, oštećene i firme iz Čačka

3
11728

N.P. (36) iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je naručivao robu u ukupnoj vrednosti većoj od 2,5 miliona dinara, za koju je znao da neće moći da je plati, saopšteno je danas.

Kako se sumnja, N.P. je u svojstvu vlasnika jednog privrednog društva, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, doveo u zabludu odgovorna lica više privrednih društava sa teritorije Beograda, Novog Sada i Čačka da izvrše isporuku robe, iako je znao da njegovo privredno društvo ne ostvaruje prihode i da neće moći da isplati preuzetu robu, kao ni da izmiri obaveze po izdatim menicama u korist tih privrednih društava, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na ovaj način osumnjičeni je naveo odgovorna lica privrednih društava da isporuče robu u ukupnoj vrednosti od oko 2.545.200 dinara.

Preuzetu robu je, sumnja se, N.P. prodao bez evidentiranja promene u poslovnoj evidenciji i bez uplate navedenog iznosa na račune privrednih društava, koje je oštetio za iznos od oko 2.545.200 dinara, a u istom iznosu za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni će biti zadržan i, navodi MUP, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Agencije

Prethodni članakPlanska isključenja struje za četvrtak, 14. mart
Sledeći članakU Milanovcu potpisani ugovori o raspodeli sredstava za uspostavljanje jedinstvenog upravnog mesta

3 KOMENTARA

  1. Ti mora da si poreznik osamdesetih godina,kad si zadnji put video blanko menicu.Šta znači optužba da je uzeo robu za koju je znao da ne može da plati,uzeo je robu nije platio i koga zanima da li je znao ili nije.Po toma,ako nije znao da ne može da plati,nije kriv.

  2. Primer
    ovo je primer da ovakve trgovinske malverzacije mogu da se rese na prost nacin.Svako ko uziman robu mora da zalozi blanko menicu koja se automacki aktivira od strane BANKE i to onog datuma do kad je dogovoreno odlozeno placanje,pa ce svako da narucuje robu onoliko koliko moze da plati.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here