Bertolini u Čačku: U toku realizacija nekoliko projekata koje finansira EU

4
1839

ČAČAK – Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini posetio je Čačak i sastao se sa predstavnicima gradskog rukovodstva. Zamenik gradonačelnika Vladan Milić je sa kolegama održao sastanak sa predstavnikom EU u Naučno tehnološkom parku, koji uz pomoć Evropske unije realizuje projekte usmerene ka unapređenju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća.

Grad Čačak je tokom prethodnih dve decenije razvio sopstvene mehanizme apliciranja i realizacije razvojnih projekata iz sredstava EU. Naše opredeljenje je svakako da se kao lokalna samouprava integrišemo u evropske tokove. Zahvaljujući evropskim fondovima ostvarili smo značajne investicije u našem gradu i u tom smeru ćemo nastaviti. Posebna pažnja u narednom periodu, a u vezi sa budućim projektima, biće za oblasti zaštite životne sredine, ekonomskog razvoja i kulture – rekao je zamenik gradonačelnika Čačka Vladan Milić.

Nikola Bertolini je na sastanku upoznat sa projektima koje je Grad Čačak realizovao, ili je njihova realizacija u toku, od 2015. do 2022. godine, a ukupna vrednost sredstava iz Evropske unije za realizaciju ovih projekata iznosi oko 2.000.000 evra.

Bertolini je istakao da je tokom posete Čačku uvideo kako se lokalna zajednica razvija uz pomoć sredstava EU, koja se koriste na najbolji mogući način.

Najvažnije je sagledati realizovane projekte, kao i one koji su pri kraju, jer su oni pokazatelj naše konkretne pomoći i koristi za stanovništvo Čačka. Video sam zanimljive projekte usmerene na inovacije, cirkularnu ekonomiju, zaštitu životne sredine, kao i primere separacije otpada što se ne radi u velikom broju gradova u Srbiji – istakao je Bertolini.

Nakon obilaska Naučno tehnološkog parka, šef Odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji je posetio i firmu “Plazmateh“, čija je delatnost omogućena zahvaljujući fondovima za razvoj EU i koja se najviše bavi izvozom, a kako je Bertolini rekao, pravi je primer uspešnog i racionalnog korišćenja sredstava iz fondova EU.

Na kraju obilaska, Nikola Bertolini posetio je Obrež, gde je u toku izgradnja stambenog objekta za socijalno osetljive kategorije stanovništva, odnosno realizacija projekta “Ne ostavljajući nikoga iza sebe – adekvatno stanovanje i aktivno uključivanje ranjivih društvenih grupa u Čačku“, koji finansira Evopska unija. Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji naglasio je da je impresioniran kako se realizuje projekat socijalnog stanovanja, ističući da Čačak može biti primer drugim lokalnim samoupravama u vezi sa korišćenjem EU fondova.

Prethodni članakAdžić: Ministre Ružiću, ne ostavljajte na silu decu bez nastave i kolege bez posla
Sledeći članakRadmilo Mišović domaćin ovogodišnjeg Sabora trubača u Guči

4 KOMENTARA

  1. a jesu li rekli bertoloniju i mortadeli da gradska administracija naplacuje stanarinu ugrozenim kategorijama koje su ove stanove iz prethodne podele trebalo da dobiju u vlasnistvo, jer je rec o donaciji a ne o subvenciji

    Stanove na Obrezu koje su finansirali Italijani trebalo je da se po zavrsenom konkursu daju u vlasnistvo ili u zakup po subvencionisanim cenama, a ne da cumez koji je sav u hodnicima i stepenicama naplacuju kao stan u centru grada
    SRAM VAS BILO ALAVIH NEZASITIH GOOZITZA

  2. Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini posetio je Čačak i sastao se sa predstavnicima gradskog rukovodstva. Zamenik gradonačelnika Vladan Milić je sa kolegama održao sastanak sa predstavnikom EU u Naučno tehnološkom parku, koji uz pomoć Evropske unije realizuje projekte usmerene ka unapređenju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća// Gradonacelnik nije imao vremena da ga primi al zato prima tajkune.

    • Čudi me da ti koji se praviš da sve znaš nisi čuo da je Todorović juče bio na pregovorima sa tvojim seljačinama iz Pakovraća koji hoće da zarade milione za zakorovljenu ledinu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here