Besplatna škola fudbala za devojčice u hali “Mladost“ u Atenici

0
302

ČAČAK – Fudbalski Savez Srbije i Institut za ženski sport potpisali su sporazum o saradnji za otvaranje besplatnih škola fudbala za sve devojčice.

Sportski centar “Mladost“ je prepoznao potrebe za afirmacijom ženskog fudbala, koji na globalnom nivou dobija sve više na značaju i popularnosti, pa je devojčicama izašao u susret i obezbedio dva puta nedeljno termine u sportskoj hali “Mladost“ u Atenici.

Namera nam je da podržimo sve devojčice koje žele da se bave fudbalom, a važna poruka koju želimo da prenesemo glasi da fudbal jeste sport za devojčice i žene – navode u SC “Mladost“.

Sa devojčicama će raditi trener seniorske ekipe Gradskog ženskog fudbalskog kluba Borac iz Čačka Ivana Arsenijević, koja je pozvala sve devojčice od 6 do 15 godina da se pridruže treninzima u sportskoj hali i da naprave svoje prve fudbalske korake. Kako je rekla, najbitnija osobina svih polaznica biće volja i upornost da se redovno trenira.

Nadamo se da će iz ove školice fudbala što veći broj devojčica poželeti da ostane u fudbalu i nastavi sa radom u Gradfskom ženskom fudbalskom klubu Borac – poručuje predsednik GŽFK Borac Bojan Rančić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakIN MEMORIAM: Dejan Vizant Vučićević – Vučko, muzičar
Sledeći članakKako je ubijana Kraljevina Jugoslavija

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here