Biciklista Borca na Olimpijskim igrama u Parizu: Ognjen Ilić naslednik Mića Brkovića

0
161

ČAČAK – Čačak će imati predstavnika na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu koji dolazi iz jednog kluba u gradu na Moravi, pošto je biciklisti Borca Ognjenu iliću od strane Olimpijskog komiteta Srbije dodeljena kvota za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Posle Prvenstva Srbije u drumskom biciklizmu koje održano 23. juna i pobede Ognjena Ilića, vladala je neizvesnost koji će biciklista nastupiti na Olimpijski igrama u Parizu. Od strane stručnog rukovodstva BSS očekivalo se da poštuju kriterijume koje je usvojio Olimpijski komitet Srbije. Pobeda Ognjena Ilića za njih bila je neočekivana i iznenađenje.

  • Pokušavali su na sve načine da obezvrede taj rezultat i pored činjenice da je on biciklista iz Srbije koji ima najviše UCI bodova na svetskoj rang listi, predložili su da kvotu dobije srpski profesionalac iz Kraljeva Dušan Rajović. Predlog Biciklističkog saveza Srbiji, Olimpijski komitet Srbije nije usvojio, već se striktno pridržavao usvojenih kriterijuma i kvota je zvanično dodeljena Ognjenu Iliću – navode iz Biciklističkog kluba Borac.

Podsećamo da je Mićo Brković, takodje član BK Borac, do sada bio jedini sportista iz čačanskog sportskog kluba koji je nastupio na Olimpijskim igrama. On je bio učesnik OI u Seulu 1988 i Barseloni 1992 godine i na obe je ostvarivao plasmane.

  • Sada ponovo Biciklistički klub Borac ima svog olimpijca i ima veliki zadatak da mu obezbedi adekvatne uslove za pripreme i nastup na najvećoj smotri sporta u svetu. Ognjen je već otputovao na visinske pripreme u italijanskom gradu Livinju, gde će provesti tri nedelje. Za to vreme mora mu se obezbediti kvalitetan bicikl, jer je njegov star pet godina za zastarelom tehnologijom. Klub se nada da će Grad Čačak stati iza svog sportiste i pomoći da Ognjen dostojanstveno i ravnopravno sa ostalim sportistima iz celog sveta nastupi na Olimpijskim igrama u Parizu – zaključuju iz BK Borac.

Izvor: Morava info

Prethodni članakCigarete ponovo poskupljuju
Sledeći članakForum stručnih srednjih škola: Najpopularnije medicinske škole – ti mladi će otići iz zemlje, gimnazije poluprazne

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here