Biljana Rubaković (Dveri): Zagađenje vazduha u Čačku ugrožava zdravlje

3
454
Biljana Rubaković

ČAČAK – Profesorka Biljana Rubaković iz Gradske organizacije Dveri u Čačku oglasila se povodom zagađenja vazduha u Čačku.

Njeno saopštenje prenosimo u celosti:

Da bismo imali zdravlje moramo imati i zdravu i kvalitetnu životnu sredinu. Godinama se u budžetima gradova i opština, pa tako i u Čačku, odvajaju sredstva za projekte zaštite životne sredine, ali pod ovako neodgovornom vlašću ona ostaju mrtvo slovo na papiru, što ne sprečava pomoćnika gradonačelnika za zaštitu životne sredine da iz budžeta grada redovno prima platu.

Potvrda da nemamo zdravu životnu sredinu je i višegodišnje zagađivanje reka Zapadne Morave, Lupnjače i Čemernice koje ostaje bez ikakvog razumnog obrazloženja, odgovornosti i sanacije. A o aerozagađenju da ne govorimo. Čačak, po svim pokazateljima, godinama unazad spada u grupu gradova sa najzagađenijim vazduhom u Srbiji i svetu, a od aerozagađenja se naši sugrađani razboljevaju i umiru.

Kao buduća vlast u našem gradu Dveri će značajnu pažnju posvetiti zaštiti životne sredine, a posebno rešavanju pitanja zagađenja vazduha i reka koje aktuelna vlast ignoriše uprkos svim upozorenjima.

U ime Dveri Čačak, prof. Biljana Rubaković

Prethodni članakVozio pod dejstvom kokaina i kanabisa, uhvaćen u Ulici vladike Nikolaja
Sledeći članakOd 1. januara poskupljuje gas

3 KOMENTARA

  1. A kako gospođo mislite da rešite ovaj problem, to vi nama recite. Pustite ovo politikanstvo. Svako u gradu zna da je vazdugh tokom grejne sezone zagađen, ali dajte nam vi rešenje za to pošto mislite da ste najpametniji. Da zabranite ljudima grejanje na čvrsto gorivo? Ili da tokom zimske sezone obustavite saobraćaj da ne bi bilo dodatnog zagađenja. Šta treba uraditi? Dajte rešenja!!! Od toga nema ništa jer vi ne znate šta je rešenje.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here