Od 1. januara poskupljuje gas

1
471

Vršilac dužnosti direktora “Srbijagasa“ Dušan Bajatović rekao je da po računici tog preduzeća gas bi trebalo da poskupi 11 odsto i to od 1. januara.

Foto: Pixabay

Prema internoj računici “Srbijagasa“, taj energent bi u Srbiji trebalo da poskupi 11 odsto i to bi važilo od 1. januara 2023. godine. To će i dalje biti skoro najniža cena u Evropi koju bi i dalje subvencionisala država – rekao je Bajatović za televizuju Hepi.

Dodao je da je to poskupljenje potrebno da bi “Srbijagas“ bio likvidan i da bi mogao da dobija kredite, a neophodno je i zbog aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom koji će tražiti poskupljenje i gasa i struje.

Bajatović je rekao da povećanje cena struje i gasa neće biti veliko, već tako da i onaj ko ima minimalnu zaradu može platiti taj račun i račun za komunalije.

Zalihe gasa koje su do sada obezbeđene u skladištima su, prema njegovim rečima, plaćene zahvaljujući likvidnosti budžeta.

Srbija je, kako je rekao, obezbedila još dve milijarde kubika gasa od Rusije po naftnoj formuli, a 1,2 milijarde iz drugih izvora.

Izvor: Beta

Prethodni članakBiljana Rubaković (Dveri): Zagađenje vazduha u Čačku ugrožava zdravlje
Sledeći članakNastavnici traže da dobiju status službenih lica zbog nasilnih učenika

1 KOMENTAR

  1. Šta ima veze što sve poskupljuje kad smo mi i dalje ekonomski tigar? Nama sva ova poskupljenja ne mogu ništa. Mi smo na pravom putu u blagostanje zahvaljujući mudroj, ma premudroj, politici našega predsednika Aca i našeg gradonačelnika Miluna. Sa njima dvojicom nama je srećna budućnost izvesna zagarantovana.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here