Bisenić: Grad Čačak postao manjinski vlasnik “Slobode“, vreme da se traže odgovori koji su bili pod velom tajne

12
1281

ČAČAK – Odbornik Grupe građana “Čačak je naš“ Dragan Bisenić oglasio se pisanim saopštenjem povodom odluke lokalnog parlamenta da konverzijom duga Grad Čačak postane vlasnik deonica kompanije “Sloboda“.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Na današnjoj sednici Skupštine grada izglasana je odluka kojom posredno svi dobijamo adresu za pitanja i odgovore koji su do danas bilo pod velom tajne. Tačnije, danas je vladajuća većina otpisala dug kompaniji “Sloboda“ za porez, porez na zarade i razne prinadležnosti koje pripadaju gradu u iznosi koji sa obrisanim kamatama dostiže 3 miliona evra.

Dug je konvertovan u deonice kompanije čime je grad Čačak postao manjinski vlasnik “Slobode“. Najzad će rukovodstvo grada imati konkretan odgovor na to da li “Sloboda“ zagađuje Moravu, da li postoje filteri, koji je uzrok i da li je neko odgovoran za niz eksplozija, kakva je zaštita radnika i okoline fabrike, da li se redovno izmiruju obaveze prema radnicima, gradu i državi…

Dug je na ovaj način regulisan samo za period do 2017. godine pa očekujemo, kada se svedu računi do 2023, da udeo u vlasništvu bude još više u korist grada. U svakom slučaju, svim građanima “čestitamo“ ovaj stečeni kapital, a vladajućoj garnituri poručujemo da spremi odgovore na dosadašnja neodgovorena pitanja i rešenja istih kao što dolikuje domaćinskom ponašanju novih suvlasnika.

Dragan Bisenić, odbodnik GG “Čačak je na“

Prethodni članakI ove sedmice nekoliko koncerata na Gradskom trgu, počinje “Etno fest“
Sledeći članakNezapamćena oluja protutnjala kroz Čačak, vetar lomio drveće i semafore, tribina stadiona pala na prugu

12 KOMENTARA

 1. Pa ovo je super da grad postaje vladnik drus.firmi.
  Treba sa ovom praksom da se nastavi, samo sto nema osim slobode jos neka firma koja je AD pa da moze da se uzme ucesce u kapitalu.

  Ali ovo je super, jer ce tako grad imati svog coveka u NO i UO, moci ce da kontrolise ali i da ubira profit.
  Sjajna stvar, treba nastaviti sa ovim, pa ako mpze i 50% grad 50% drzava, super bi to bilo….

  Treba razmisliti takodje i o kupovini nekog drus.preduzeca u stecaju, i vracanju na zdrave noge. Mislim da
  milun to moze, covek ima energije da sve to iznese

 2. Neću da se angažujem. Politika me ne zanima. Ni malo. A nemam ni vremena. Dovoljno sam angažovan. Imam svoj posao. I porodicu. Sasvim dosta. Za normalnog čoveka. A svako treba da radi ono što zna. Ako si Akademik shvatićeš.

 3. Gde su saborci Akademik? Na ulici? E tu ćemo da imamo korist,svi. Neka daju nešto pametno gradu. Da nas ubede da za njih glasamo. Jedino je to validno. A to što u horu, kao mantru, ponavljate kupljene diplome samo govori o vama da nemate nikakvu, čak ste i nepismeni. Vidi se po stilu pisanja. Prekinite o diplomama, sendvičima, botovima i ostalim glupostima. Imajte vaše glave.

 4. Idi Biske, begaj. To je bre visoka matematika za tebe. Doduše mora nešto da se dogodi u gradu a ti moraš da se javiš da bismo znali da si živ. Nikako te nema. Čekamo i tvoje saborce da izađu iz rupe.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here