Bisenić pozvao građane na blokadu, Maksimović kaže da su one nedopustive i protivzakonite

17
2462

ČAČAK – Lider Grupe građana “Čačak je naš“ Dragan Bisenić pozvao je građane da se priključe blokadi Ibarske magistrale na punktu u Preljini. S druge strane, zamenik predsednika Skupštine grada Čačka Aleksandar Maksimović nema dilemu da blokade puteva koje su zakazane za danas u čitavoj Srbiji nemaju veze sa ekologijom, već da se tu radi o političkom pritisku.

Dragan Bisenić

Bisenić je na blokadi bio i prošle subote, a kako kaže, biće tamo i danas.

Podržavamo svaki vid protesta, jer su svi vidovi građanske neposlušnosti neophodni da bi se vlast urazumila – naveo je on.

Aleksandar Maksimović

Međutim, Aleksandar Maksimović kaže da su blokade puteva nedopustive jer, kako naglašava, remete normalan život građana.

Taj vid borbe apsolutno ne podržavam. Razumem okupljanje iz opravdanih ili neopravdanih razloga, kako god. I mi smo kao Srpska naprredna stranka svojevremeno organizovali proteste i neke vidove građanske neposlušnosti, ali nikada se nismo bavili blokadom saobraćajnica, ometanjem normalnog života, slobode kretanja građana. Radi se o maloj grupi ljudi koja blokira saobraćaj i onda ceo grad ili država budu paralisani. To je nedopustivo, neprihvatljivo, a u krajnoj liniji i protivzakonito – istakao je Maksimović za naš portal.

Izvor: Morava info

Prethodni članakBesplatna vakcinacija protiv humanog papiloma virusa (HPV)
Sledeći članakDva smrtna ishoda na kovid odeljenjima, povećan broj prvih pregleda

17 KOMENTARA

  1. Ovo je nova čista građanska opcija koje se Čačani neće stideti kao sa mnogima do sada. Na tako nešto smo čekali. Puna podrška u daljim aktivnostima.

  2. A kada su naprednjaci lomili i krali po radnjama na protestima u Beogradu 2011. tada je Maksimović podržavao da se građanima oduzima pravo da se kreću slobodno i normalno.

  3. Sve najbolje Bisenicu, vi ste aktuelni sto se tice svakog problema u nasem gradu i JAVNO APELUJETE na resenje istog! A ne kao ovi Calovicevi, ukljucuju se samo kad dobiju hitnu direktivu. Vidim i oni pozivaju danas, zanemarujuci svaki drugi problem u nasem gradu. LAZNA OPOZICIJA, jasno je svima!

  4. Ovaj Maksimovic ne zna sta prica, misli kako mu drugi kazu! Popio koju casicu vise! Podrska Bisenicu, i svim ostalim ljudima koji su poceli da se bude konacno!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here