Bisenić: U Prelićima nagomilano 1.400 tona smeća, da li je Čačak nadomak ekološke katastrofe

17
2007

ČAČAK – Nakon požara koji je zahvatio regionalnu deponiju “Ruboko“ Čačak se nalazi u svojevrsnom vanrednom sanju, jer je grad okovan smećem, bez rešenja gde bi ogromne količine nagomilanog otpada mogle da se odlože, izjavio je kandidat za odbornike koalicije Čačak protiv nasilja i Novi DSS Dragan Bisenić.

Prema njegovim rečima, trenutno se na transfer-stanici u Prelićima nalazi preko 1.400 tona smeća.

  • Svakoga dana 150 tona smeća se dovozi na transfer-stanicu i lageruje se na njenom parkingu, potpuno neadekvatnom prostoru za tu namenu, bez rešenja gde će to smeće otići u narednim danima. Nažalost, situacija u “Dubokom“ je takva da u kratkom periodu neće doći do rešavanje ovog ogromnog problema i mi ovim putem zahtevamo od gradskih i republičkih vlasti da hitno građanima saopšte šta će biti rešenje u danima koji slede i kako će Čačak izaći iz potencijalne ekološke katastrofe. Imamo veliki strah da će svo smeće, sav komunalni otpad koji bi trebalo da završi na deponiji “Duboko“, ostati u našem gradu, a nemamo gde da ga lagerujemo. Ovo je veoma važno pitanje za život i zdravlje naših sugrađana, prevashodno onih koji žive u zoni oko deponije Prelići, ali će se ovaj problem uskoro preneti i na teritoriju čitavog našeg grada – naglasio je Bisenić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMilanovac dobija šetalište pored reke Despotovice
Sledeći članakSNS Čačak: Ćaloviću, ako notar mora da potvrdi da ste časni i istinoljubivi, onda ste u velikom problemu 

17 KOMENTARA

  1. Svakako je ovo privremena mera dok se Duboko ne stabilizuje.A sta bi po tebi trebalo da se smece ostavi po gradu?Stvarno si dno dna.

  2. Je li pametnica Bisenic izmerio? Boze kakvo glupiranje. On ne daje nikakvu ideju, predlog, samo onaku lupi ko Maksim, tek nesto da kaze.

  3. Verujem da će gospodin Milun naći rešenje i za odlaganje otpada. Neke stvari se dešavaju i mimo naših domena. Niko nije kriv zbog situacije na deponoji „Duboko“, a najmanje Milun. On je čak i obišao deponiju „Duboko“ a koliko se još njih zainteresovalo za ovaj problem .Inače gospodine Biseniću imate li vi neki predlog ili samo predlažete da se iselimo iz Čačka i da napadamo vlast.

  4. Koga briga za zivotnu sredinu, vazno je sminkanje jer tu su masine za pranje,to sto ljudi na lokalu nemaju zdravu pijacu vodu gde zbog septickih jama podzemne vode su vise neupotrebljive ….

    • Ako se sramotom smatra preko 500km asfaltiranih puteva, ili više od 50 dečijih igrališta, skoro 40.000 zaposlenih, broj nezaposlenih je spao na 3.200 onda treba da se stidi jer mnogi od vas nisu zaslužili da žive u modernom, uređenom, razvijenom Čačku.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here