Bisenić: Umesto u Ovčar Banji, Ana Brnabić je trebalo da bude u Kragujevcu

12
935

ČAČAK – Lider Grupe građana “Čačak je naš“ Dragan Bisenić oglasio se saopštenjem za javnost povodom posete premijerke Vlade Srbije u tehničkom mandatu Ane Brnabić Ovčarsko-kablarskoj klisuri.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Poslednje dane svog mandata na mestu predsednice Vlade Republike Srbije, premijerka Brnabić, umesto u Kragujevcu gde bi trebalo da rešava problem mogućeg otkaza za preko 1.000 radnika “Fijata“, provodi u Ovčar Banji. Ova destinacija je postala njeno tradicionalno mesto službene posete, što samo podgrejava priče o mogućim razlozima tolike zainteresovanosti sada već bivše premijerke za ovaj prirodni dragulj Zapadne Srbije.

Otvaranje bivše zgrade isturenog odeljenja osnovne škole, u koju je, po njenim rečima, uloženo preko 30 miliona dinara, nije toliko bitan događaj da zahteva prisustvo prve osobe naše Vlade u trenutku kada se država, po rečima predsednika, suočava sa najtežim izazovima od 1945. godine. Osim ako postoji potreba da se ostavi nešto i za dane kada funkcija bude definitivno bivša. Pritom, ne mislim na legate, zadužbine ili amanete.

Sve ovo pobuđuje osnovanu sumnju u dobre namere ako pogledamo da se, kao osnovni projekat pored muzeja, konstatno nameće tema izgradnje RH centra. Na prvi pogled i logično, osim ako se niste upoznali sa poslednjim nalazom Zavoda za javno zdravlje iz Čačka, koji jasno i nedvosmisleno kaže da je voda u Ovčar Banji neispravna bakteriološki zbog prisustva fekalnih i drugih opasnih bakterija u njoj. Jedini način da se to popravi je izgradnja novih, dubljih bunara, izgradnja kanalizacije i sistema za prečišćavanje voda.

O tome nismo čuli ni reči od bivše premijerke. Ona pravi kuću od krova pa smatra da će biti moguće lečiti ljude u novoj zgradi koja će koštati par stotina miliona dinara i sa hlorisanim vodom bez ikakvih lekovitih dejstava. Posebno pitanje je zašto je Čačku hitno potreban RH centar pod nadzorom bolnice u Ovčar Banji, a toj istoj bolnici ostaje neispunjeno obećanje o gradnji nove zgrade koja bi isto koštala kao taj RH centar? Da li je turizam bitniji za građane Čačka od sopstvenog zdravlja?

O gradnji kafića na vrhu Kablara gde su po prvobitnom planu vladajućih struktura, boljeplatežni “planinari“ mogli da ispijaju kafu i grickaju čačkalice ovog puta nije bilo reči od strane gospođe Brnabić. Verovatno zbog najavljene peticije iskrenih ljubitelja ove prirodne lepotice. Mada, na kraju moram biti i iskren i priznati da građani Čačka ipak osećaju promene od kako je ovaj deo našeg kraja postao mnogima novootkriven. Tačnije voda koju pijemo iz sistema Rzav je skuplja, jer turistička organizacija našeg grada naplaćuje taksu ovom sistemu zbog toga što cevi kojima se grad Čačak snabdeva vodom iz Arilja prolaze kroz zemlju zaštićenog područija. Nadam se da najavljena ulaganja stotina miliona našeg novca neće doneti i nove “povlastice“ ovog tipa za građane Čačka?

Dragan Bisenić, Čačak je naš

Prethodni članakMihailo Šušić prvi pomoćnik selektora U18 reprezentacije Srbije, Đorđe Milošević fizioterapeut
Sledeći članakRasvetljeno 40 krađa na teritoriji Čačka i Užica, među uhapšenima i Rus nastanjen u Čačku

12 KOMENTARA

  1. Al se botivi “razjurili”!Sve u svemu bravo za tekst!Do sada ste mi bili grupica,vidim da rastete .Svaka Cast

  2. Tačno pročirao sam samo naslov. Dovoljno. Nemam vremena za dangubljenje čitajući svašta. A o Ovčar banji tek sad je počelo da se misli i radi a Biske nije mlad. Zašto nije ranije inicirao i preduzeo nešto da O.banja izgleda pristojno. E Biske, Biske.

  3. Odavno nisam pročitao gluplji i nepovezaniji tekst. Na nivou nafuranog tinejdžera koji ima želju da se bavi građanskim i ekološkim aktivizmom a nema kapacitet za to.

    • Čitaš li ti tekst ili samo naslov?. Ovde je pitanje šta nam rade sa Ovčar Banjom a vi bulaznte po nalogu o nekom socijalizmu. Oduzeće vam od dnevnice što ne pazite na času botovi.Baš tako Borko i Velibore.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here