Blokada “Cemproma“ i dalje traje, za utorak i sredu zakazano prinudno iseljavanje

6
1443
Foto: Ilustracija

ČAČAK – Meštani Pakovraća nastavili su i danas, šesti dan zaredom, blokadu firme za proizvodnju betona „Cemprom“ u tom mestu i ne dozvoljavaju da se nastave radovi na izgradnji deonice auto-puta Preljina-Požega.

Meštani su zaustavili radove jer im još uvek nisu isplaćene sve oduzete kuće i zemlja za izgradnju auto-puta, a za utorak i sredu, 19. i 20. jula, najavljeno je da će biti izvršeno njihovo prinudno iseljavanje iz tri kuće koje su predviđene da se ruše.

Očekujemo da se sutra pojavi makar neko i da nam se obrati pošto je za utorak zakazano rušenje tri kuće, a stanovnici tih kuća odbijaju da ih napuste jer nemaju gde da odu – rekao je agenciji Beta učesnik blokade Miloš Nikolić.

Meštani su rekli agenciji Beta da je policija juče dolazila na mesto blokade i tražila vlasnike koji su dobili rešenja o rušenju kuća i da su oni rekli policiji da neće napustiti kuće jer nemaju gde da se presele.

O razlozoma zašto su blokirali firmu „Cemprom“ i zaustavili radove na daljoj izgradnji deonice auto-puta meštani su obavestili i rukovodstvo Čačka, Ministarstvo građevine i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koga su zamolili da se zauzme za rešavanje njihovih problema, „pošto drugi nisu pomogli“.

Sudski procesi, koje su meštani Pakovraća koji nisu bili zadovoljni ponuđenom cenom za kuće i zemlju koji im se oduzimaju za izgradnju auto-puta, pokrenuli pre više od dve godine još uvek nisu završeni.

Mi se ne iseljavamo dok nam ne budu isplaćene kuće i zemlja koji su nam oduzeti. Sudimo se već dve godine, do sada smo imali po 20 ročišta, a suđenje još nije završeno. Nekome je cilj da se ovo odugovlači – rekao je Nikolić.

Žitelji Pakovraća su pre šest dana blokirali firmu za proizvodnju betona za izgradnju auto-puta „Cemprom“ u Pakovraću, jer je zakup parcele na kojoj se nalazi ta firma istekao 28. marta.

Vlasniku parcele su posle četiri dana blokade predstavnici gradskih vlasti u Čačku ponudili da otkupe tu parcelu, što je on i prihvatio.

Od početka blokade meštani su isticali da je neprodužavanje zakupnine za parcelu na kojoj se firma „Cemprom“ nalazi samo jedan od problema koje imaju sa eksproprijacijom njihovih imanja zbog izgradnje auto-puta i da blokadom žele ponovo da skrenu pažnju na te probleme.

Izvor: Beta

Prethodni članakGG “Čačak je naš“: Ne kudi majka sina što se kockao, već što se vadi
Sledeći članakU Čačku manje novozaraženih nego juče

6 KOMENTARA

  1. Čačanine,nije laž,nije prevara,neka se oglasi sudija D.G.ovo se odnosi na nju direktno a ima i drugih u ovoj aferi,znamo da smatrate vi i drugi da je laž,ako baš hoćete dokaze,za sada samo može uživo,ne bežimo,imamo svoje ime,prezime,broj telefona-ko je poslao i dalje će slati,neograničeno puta,živimo za istinu,pravdu,predložite gde i kada da nađemo termin i plus da vidite,čujete o dva smrtna strašna slučaja,NE PLAŠIMO SE ISTINE

  2. Ja kao starosedelac Čačka imam pravo da zahtevam od Sanje da priloži ili pokaže neki dokaz za ovo što priča. Opasno je ovoliko žuči prosipati bez dokaza. Neko će piverovati. Ja sigurno neću jer spadam u obrazovani deo stanovništva. Alinovih drugih ima dosta. Dovoljno je potpaliti. Teško je gasiti.

  3. Čačanska sudija je više porodica raselila,proterala ih sa kućnog praga,gde su imale kuču,vodu,struju,put,prodavnicu,komšije,rodbinu.groblje sa sahranjenom rodbinom…poništila im zakonsko rešenje od pre 4 decenije i nezakonski ih poslale da žive oko 5-6 km.udaljeno od kućnog praga,gde je samo ledina,zemlje,bez kuće,puta,struje,vode,gde je sve pusto,bez kuća,komšija,osim divljih životinja,ovaj slučaj bema veze sa auto putem,jedinu korist od ove otimačine ima lokalni osuđivani kriminalac a iz suda,sudija je,trebala biti uhapšena u izvedena pred lice pravde,doduše da je pravna država,prijatelji iz Pakovraća,vi ste u pravu,znamo kako vi je,kako se osećate,strašno šta se radi.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here