GG “Čačak je naš“: Ne kudi majka sina što se kockao, već što se vadi

10
990

ČAČAK – Grupa građana “Čačak je naš“ oglasila se povodom okolnosti da usporivač saobraćaja u Ulici dr Dragiše Mišovića ipak nije uklonjen, već će samo biti izvršena njegova korekcija u smislu ublažavanja ivica izdignutih platoa.

Saopštenje prenosimo u celosti i integralnoj verziji:

Jučerašnje dešavanje oko “ležećih policajaca“ se može opisati po staroj narodnoj izreci “ne kudi majka sina što se kockao već što se vadi“. Svi, pa i mi, smo se obradovali videvši mašine ispod nadvožnjaka koje su trebale ukloniti, misterijom obavijene, prepreke u najprometnijoj gradskoj ulici. Ali nada da će neko priznati grešku i učiniti najlogičniju stvar je bila kratkog veka.

Umesto sklanjanja i regulisanja saobraćaja na mnogo primereniji i jeftiniji način koji smo više puta predlagali, vlast je pronašla novi način za uzaludno trošenje narodnih para. Dodavanje novih slojeva asfalta i pravdanje da je ovo sad u skladu sa pravilnikom samo dalje otvara pitanje ko je svojim nestručnim i bahatim pristupom maltretirao građane u proteklih godinu dana, a sada ih doveo u situaciju da svojim novcem ponovo finansiraju čudesna solomonska rešenja, a sve u cilju da se greška ne prizna.

Ovim potezom eventualna greška već postaje namera, jer kako bi se drugačije moglo objasniti da se umesto mnogo jeftinijih i efikasnijih rešenja proizvede milionski trošak insistiranjem na čudovišnom usporivaču. Očigledno da će se pre rešiti afere Jovanjica i Sava Mala nego što će se otkriti inicijator, potpisnik i idejni tvorac sada već građevinske atrakcije u ovom delu Evrope.

GG “Čačak je naš“ će istrajati u trudu da se do imena odgovornih kad tad dođe radi objave potpisa ovog „autorskog rada“ čime bi takvi bili sprečeni da svojim novim idejama proizvode milionsku štetu a građane maltretiraju uz ometanje rada vitalnih službi hitne pomoći i vatrogasne jedinice. Pored toga naš osnovni cilj je kompletna izgradnja nove moderne saobraćajnice kada će najzad ovo ruglo biti uklonjeno a problem pešačkog prelaza rešen na adekvatan i primeren način.

Grupa građana “Čačak je naš“

Prethodni članakŠta je pokazalo novo istraživanje o mladima u Srbiji: Protiv sankcija Rusiji, naginju Istoku, ne podržavaju obavezni vojni rok
Sledeći članakBlokada “Cemproma“ i dalje traje, za utorak i sredu zakazano prinudno iseljavanje

10 KOMENTARA

  1. Usporivaci su postavljeni zbog nesavesnih vozaca koji nisu postovali ogranicenje brzine.Naravno postoje i drugi nacini da se ovo sredi ali nas covek opet nece biti zadovoljan jer bi ga cesce klepali po dzepu

    • Zato sledeći put pamet u glavu i umesto što glasate za ove SNS lopove glasajte za nekog kao što je ova grupa građana i nećete ispasti papci.

  2. To bi bilo isto kao kada bi neko ko je saobraćajni inženjer govorio Biseniću koji je metod najbolji za rehabilitaciju kolena. Pustite ljude da rade svoj posao. Neophodan je usporivač saobraćaja ispred svake škole i tačka.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here