Boško Obradović i bivši lider POKS-a idu zajedno na izbore, iz koalicije istupio Državotvorni pokret

10
843

ČAČAK – Srpski pokret Dveri i deo Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) potpisali su danas koalicioni sporazum za predstojeće parlamentarne, predsedničke i beogradske izbore, a zajednički predsednički kandidat biće lider pokreta Dveri Boško Obradović.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare Obradović je izjavio da je ovim potpisom ozvaničena saradnja na sva tri nivoa i time su Dveri i deo POKS-a koji predvodi Žika Gojković, odgovorili na, kako je rekao, poziv istaknutih intelektualaca na čelu sa profesorom Milošem Kovićem da svi koji su bili protiv referenduma izađu zajedno na izbore.

Obradović je pozvao i ostale kako je rekao “patriotske stranke i pokrete“, da se odazovu pozivu “Pokreta za odbranu Kosova i Metohije“ i ujedine se, pre svega oko očuvanja Kosova i “tradicionalne porodice“.

Lista će nositi naziv “Boško Obradović – Dveri – POKS-Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije“, a za Parandilovića iz POKS-a je lider Dveri rekao da je mlad i perspektivan političar koji je “pravi simbol smene generacija“.

Obradović je rekao da će, kada uđu u Skupštinu, otvoriti javnu raspravu zašto je monarhija bolja od republike, a izneo je i nekoliko predizbornih obećanja o besplatnom školovanju, smanjenje poreza na zaradu parovima sa decom, vraćanju penzija, zabrani eksploatacije litijuma, smanjenju akciza na gorivo i da nedelja bude neradni dan.

Žika Gojković je rekao da su se monarhisti konačno ujedinili i da samo zajedno mogu da naprave uspeh koji priželjkuju – da se “Srbiji vrati ugled koji je imala pre komunizma“.

Izuzetna mi je čast da podržaim ovakvog predsedničkog kandidata. Nismo se uvek slagali, ali je naša ideologija uvek bila ista – rekao je Gojković.

On je naglasio da će njihova koalicija biti “treći iskreni put“ jer su “jednako daleki i od vlasti i od onih za koje je Srebrenica genocid i za koje je KiM izgubljeno“.

Gojković je rekao da jeste ranije podržao lidera DSS-a Miloša Jovanovića, ali je sada poželeo “srećan put svima“.

Ja jesam podržao Jovanovića i mislim da Jovanović ima kvaliteta da bude dobar kandidat, ali razlika izmedju njega i Boška je što je Boško pravi lider ima srce i hrabrost da i kad greši ispravi greške, da stoji iz onog što je rekao – rekao je Žika Gojković.

On je zatražio podršku građana i tražio šansu uz obećanje da “sigurno neće izneveriti“.

U isto vreme, Državotvorni pokret Srbije, na čijem je čelu Slobodan Samardžić, saopštio je da je, na sednici Predsedništva i Izvršnog odbora, doneo odluku o istupanju iz Patriotskog bloka, okupljenog oko Srpskog pokreta Dveri.

Razlog za to su neslaganje sa odlukom Dveri da stupi u koaliciju sa Pokretom za obnovu Кraljevine Srbije, imajući u vidu njegov višesmislen politički profil – naveo je Državotvorni pokret Srbije.

Kako je rečeno, Državotvorni pokret Srbije „o daljem političkom delovanju na predstojećim izborima i borbi protiv režima Aleksandra Vučića, obavestiće gradjane Srbije, uz još jednom istaknutu obavezu da u toj borbi ničim ne dovede u pitanje svoja politička načela, oličena u slobodi, demokratiji, vladavini prava, teritorijalnoj celovitosti i veri u domovinu Srbiju“.

Izvor: Beta

Prethodni članakU Čačku manje od 50 novozaraženih za poslednja 24 sata
Sledeći članakNa listi SNS četvoro kandidata za poslanike iz Čačka

10 KOMENTARA

  1. Džaba sve, ja prvo kad vidim Boška odmah se setim one kamenčine za kupus, unošenja u lice tamo nekom i njegovog pogleda u tom momentu. Liči mi na siledžiju, nekako je uvek mrgud, uvek drčan i svađalica.. A ja to lično najviše mrzim u životu. I to me odbija i od ljudi u mome okruženju.

  2. Nije nepoznato da nam je kratko pamćenje. Koga su sve opsluživali socijalisti da bi vajdili. Radikali su opsluživali socijaliste za stanove. Ko sve iz DSSa i DSa opslužuje Vučića. Najbolje su profitirali predstavnici manjina da bi podržali svaku vlast.
    Dveri i Boško Obradobić ne menjaju ideologiju i program. Čim su sa DSSom ušli u Narodnu skupštinu , Vučić je naredio da DSS smeni Rašković Ivić. Dveri su ušle u SZS da bi ukrupnile opoziciju za odbranu KiM. Neko je naložio da se Dveri u tome onemoguće. Zato treba glasati Dveri i Boška Obradovića , jer ma šta da rade , misle na narod i državu.

  3. Žalosno je kada o Dverima pričaju oni koji su se ovajdili od onih koji su bili na vlasti. Svima koji su bili na vlasti , lični interesi su bili ispred interesa naroda i države. Mogle su i Dveri da se prodaju Velji Iluću i Vučiću. Boško i Dveri deset godina se bore za narod i državu.

  4. Uzas! To je jedina rec koja je prikladna za ovu papazjaniju od Boska i njegove koalicije. Nikad takvi ekstremisti ne donose dobro narodu ali je zalosno sto stete i opoziciji jer se glasovi protiv ove uzasne vlasti rasipaju.

  5. Zašto glasove zajedno skupljaju radikali zvani naprednjaci, julovci, krkobabićevci, karićevci, SPOvci,šapići, ljajići, to nikoga ne čudi. Oni Vučiću trebaju. I neki drugi u opiziciji zajedno skupljaju glasove. Ko je Vučićev, a ko prava opozicija , videće se posle izbora. Verujte Dverima. Nikada nisu izneverili.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here