Boško Obradović podneo zahtev da se ispita doktorat Jelene Trivan: Sve koči Mladen Šarčević

1
343

ČAČAK – Predsednik Dveri Boško Obradović podneo je na Filološkom fakuletu Univerziteta u Beogradu zahtev za utvrđivanje neakademskog ponašanja u doktorskoj disertaciji aktuelne direktorke Služenog glasnika Jelene Trivan.

Obradović je novinarima ispred Filološkog fakulteta rekao da je uz taj zahtev podneo i sve dokaze koji su mu bili na raspolaganju. Tako je na pisarnici predat i tekst Nemanje Rujevića objavljen u nedeljniku Vreme, kao i dokaz o tome, kako je Trivan direktno preuzela veći deo Obradovićevog autorskog članaka „Srpsko kolo“ iz knjige „Srpski zavet“ iz 2007. godine.

Prema Obradovićevim rečima, Trivan nije citirala njegovo ime kao autora u fusnoti ili spisku korišćene literature.

Sada je na potezu Filološki fakultet koji treba da formira nezavisnu komisiju, ta komisija treba da ispita slučaj i da svoj stav, koji će zatim da ide i do Nastavno-naučnog veća fakulteta i daljom procedurom ka Univerzitetu – rekao je Obradović.

On je dodao da je uveren da će epilog biti isti kao i u slučaju ministra finansija Siniše Malog, čiji doktorat je proglašen plagijatom.

To je samo početak, onda idemo dalje: Nebojša Stefanović, Jorgovanka Tabaković, Aleksandar Antić, Zoran Đorđević i svi ostali koji su kupili diplome ili plagirali doktorate – naveo je Obradović.

Lider Dveri je poručio da sve diplome zaposlenih u javnom sektoru treba preispitati.

Sve to koči aktuelni ministar prosvete Mladen Šarčević – smatra Obradović.

Obradović je na kraju konferencije za novinare pokazao fotografiju koju je nedavno okačio i na Tviteru, a na kojoj su direktorka Službenog glasnika Jelena Trivan i Vladimir Beba Popović fotografisani u beogradskom restoranu „Grafičar“.

On je Popovića opisao kao glavnog spin doktora i medijskog savetnika Aleksandra Vučića. Prema Obradovićevim rečima, ta fotografija je napravljena dva sata posle konferencije za novinare 29. novembra, a na kojoj je on izneo nove dokaze o tome da je doktorat Jelene Trivan plagijat.

Izvor: FoNet

Prethodni članakAdolescencija i buđenje polnih nagona (5)
Sledeći članakObjavljen ovogodišnji program obeležavanja Dana grada

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here