“Boško Obradović pogazio zakletvu narodnog poslanika“

15
1629

ČAČAK – Forum za bezbednost i demokratiju (FBD) izražava veliku zabrinutost i negodovanje zbog poruka koje je pod svodovima Narodne skupštine Republike Srbije uputio narodni poslanik Boško Obradović na njegovoj konferenciji za medije 31. avgusta i smatra ih nedostojnim i Narodne skupštine i poslaničke funkcije koju u njoj obavlja Obradović, stoji u saopštenju pve organizacije.

Kako se ističe, na pomenutoj konferenciji gospodin Obradović je “pred očima celokupne javnosti otvoreno pogazio zakletvu koju je, pre samo nekoliko dana, početkom ovog meseca dao u toj istoj Narodnoj skupštini zaklinjući se da će kao narodni poslanik braniti i ljudska i manjinska prava i građanske slobode“.

FBD smatra da je Obradović uz to demonstrirao “nedopustivo i zabrinjavajuće odsustvo poznavanja i važećih pravnih propisa zemlje čije građane predstavlja u njenoj najvišoj zakonodavnoj ustanovi”.

Podsećaju da su javno zalaganje ovog izabranog narodnog poslanika za ograničavanje građanskih prava i sloboda – pa čak i satanizacija LGBT lica koja su svojim učešćem u izbornom procesu dala legitimitet i njegovom izboru – nedopustivi, neoprostivi, nedostojni i neprimereni otvorenom i demokratskom društvu.

FBD poziva sve narodne poslanike sadašnjeg saziva Narodne skupštine da se hitno, javno i jasno distanciraju od anti-civilizacijskih stavova Obradovića i da time ostanu verni zakletvi koju je poslanik Obradović danas pogazio.

FBD upozorava da javni nastupi izabranih narodnih poslanika, poput ovog g. Obradovića ozbiljno urušavaju kredibilitet i autoritet Narodne skupštine i predstavljaju veliki teret za njeno demokratsko i celishodno funkcionisanje – zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Danas

Prethodni članakProgram Gradske biblioteke za avgust: Izložbe, tribine, predavanja…
Sledeći članakJoš jedna banka u Srbiji menja ime

15 KOMENTARA

  1. Boška napadaju plaćenici koji znaju kakvu nesreću Srbiji treba da donese priznanje nezavisnosti Kosova , uvođenje sankcija Rusiji i evroprajd. Manjina ostvaruje ciljeve agresivnošću. Krajnje je vreme da većina stane u odbranu srpskih nacionalnih interesa.

    • Veroljube prijatelju, pomoli se Bogu, za sebe, voljenog ti Boška i sve nas. Čvrsto upri krst u prsa i kamči za još malo prosute pameti nad ovom zemljom… Priznaj Veroljube, i ti si zaljubljen u Boška. Bože, koliko vas ima.

  2. Lažni moralisti i lažne patriote. Sa svima mogu da sarađuju i ne mogu ni sa kim. Prodali bi zemlju rusima za 50 posto nižu cenu gasa, a u isto vreme bi uređen zapadni sistem. Ove političke organizacije su postale odraz sluđenosti naroda.

    • Kakve gluposti ti pričaš. Koja si ti prava opozicija. Misliš valjda da su prodane duše Zapadu prava opozicija. Da su prava opozicija oni koji podržavaju sve što naloži Zapad pa čak i gluposti oko demostracije golišavih muškaraca , brakova dva muškarca i dve žene. Jel oni treba da „rađaju“ decu, da usvajaju i odgajaju decu. Neka rade šta hoće u svoja četiri zida. Niko im ne brani. Možeš ti da budeš šta hoćeš, možeš da mrziš Dveri koliko hoćeš, ali 95 posto naroda je protiv Parade .

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here