Boško Obradović: Vučić, Ljotić, prisluškivanje i ekstremizam

1
872

ČAČAK – Lider Dveri Boško Obradović skrenuo je pažnju javnosti na intervju koji je predsednik SNS Vojislav Šešelj dao “Nedeljniku“ nakon što se vratio sa izdržavanja zatvorske kazne u Hagu.

Obradovićevu izjavu tim povodom prenosimo u celosti:

Skrećem pažnju javnosti na zaboravljeni prvi intervju Vojislava Šešelja za domaće medije po povratku iz Haškog tribunala. Bio je to razgovor za „Nedeljnik“ od 20. novembra 2014. godine, koji se odigrao u vremenskom vakuumu pre nego što su se kumovi dogovorili oko svega. U njemu je Vojislav Šešelj poslao nekoliko važnih poruka šta sve zna o Aleksandru Vučiću, što je Vučiću bilo dovoljno da ga stavi na platni spisak, uključi u vladajući režim i dodeli titulu omiljenog opozicionara koji jedini može da gostuje na svim režimskim medijima.

Prva poruka koju je Vojislav Šešelj poslao javnosti u ovom intervjuu jeste da se Aleksandar Vučić bavio prisluškivanjem još dok je bio u SRS. Naime, po svedočenju Šešelja, „Vučić je nabavio aparaturu za snimanje telefonskih razgovora od 35.000 evra i slušao telefone svih ljudi iz stranke… stavljao je to na papir i svaki put mi to donosio da pročitam“. Ako je Vučić prisluškivao svoje najbliže partijske drugove uz pomoć privatnih prislušnih uređaja još dok je bio u opoziciji – zamislite šta sada radi opozciji i svojima kada mu je na raspolaganju čitava služba državne bezbednosti, plus moderni privatni prislušni uređaji koje može da plati i nabavi.

Druga poruka koju je Šešelj poslao u ovom zaboravljenom intervjuu jeste da je Vučić sklon nameštanju afera svojim najbližim saradnicima preko mreže novinarskih veza kojima je još tada raspolagao, kao i da nije baš normalan: „U Vučiću ima nešto manično. On radi kao mašina, radi neprekidno. Stalno mu je telefon u ruci, prebacuje dva, tri telefona, zove ovoga, zove onoga, interveniše… Vučić je klipove podmetao i Nikoliću, puštajući preko štampe raznorazne stvari – znate za Vučićev uticaj na novinare i njegovu ogromnu mrežu ličnih kontakata…“.

Konačno, Šešelj upozorava da je Vučić „uvek bio mnogo ekstremniji nego što je bila stranačka linija, na svim našim mitinzima on je imao najesktremnije govore“, kao i da je za „najveću muku imao da odvoji Vučića od Dragoša Kalajića i ljotićevskih ideja“: „Kod Kalajića je bilo mnogo tih ljotićevskih ideja što je potpuno suprotno sa našim stavovima“. Ako Vojislav Šešelj kao ideološki i karakterni otac Aleksandra Vučića za nekoga kaže da je ekstremniji od njega, da prisluškuje kolege uz pomoć privatnih centara, da je ljotićevac i manijak – ko je onda njegov politički sin i današnji predsednik Srbije?

Info služba Dveri

Prethodni članakMali jubilej velikog časopisa: “Gradac“ – 45 godina i 210 brojeva
Sledeći članakOslikavanje murala, koncerti, pozorišne predstave i filmske projekcije na Danima Kulture u Guči (FOTO)

1 KOMENTAR

  1. Ako je Vucic sada prisluskivan, onda i on moze sada da prisluskuje, ako je ranija vlast krala na izborima onda moze da krade i Vuciceva vlast, ako je prethodna vlast imala vezu sa kriminalom i korupcijom onda to moze da radi i Vuciceva vlast. PINK SLUZI ZA ZAMENU TEZA.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here