Bratislavu Jankoviću “Nagrada za glumačku bravuru“ na pozorišnom festivalu “Bucini dani“

2
267

ČAČAK – Glumac i direktor Gradskog pozorišta Čačak Bratislav Janković dobio je “Nagradu za glumačku bravuru“ na 9. pozorišnom festivalu „Bucini dani“ 2024. u Aleksandrovcu.

U takmičarskoj konkurenciji festivala izvedeno je pet predstava, a Gradsko pozorište Čačak nastupilo je sa predsavom “Ko igra Sonju Savić“ reditelja Andraša Urbana.

  • Janković je ispitujući fiziološke i umetničke granice uspeo da dođe do bravuroznog scenskog ostvarenja – saopštio je tročlani žiri u sastavu Zoran Maksimović (teatrolog), Vanja Milačić (glumica) i Mina Lazarević (glumica).

“Zlatno zrno“ za najboljeg mladog glumca dodeljeno je Marti Bogosavljević za ulogu Malecke u predstavi “Kako sam naučila da vozim“ (HEARTEFAKT, režija Tara Manić).

Biljana Nikolić i Bojan Veljović su u predstavi “Režim ljubavi“ (Kruševačko pozorište, režija SnežanaTrišić) svojim individualnim kreacijama nadgradili dinamičan scenski čin, te žiri prvi put dodeljuje specijalno priznanje “Zlatno zrno“ za partnersku igru.

“Zlatno zrno“ za najbolju mušku ulogu ravnopravno se dodeljuje Goranu Jevtiću i Urošu Jakovljeviću za predstavu “Akademija smeha“ (Atelje 212, režija Milica Kralj).

“Zlatno zrno“ za najbolju žensku ulogu ide u ruke Mirjane Karanović za ulogu u duodrami “Gidionov čvor“.

Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje festivala “Milosav Buca Mirković” (Grand prix festivala) “Bucini dani” 2024. žiri dodeljuje Svetozaru Cvetkoviću za ulogu teče u predstavi “Kako sam naučila da vozim“.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPolicija i tužilaštvo utvrdili da nema krivičnog dela ni prekršaja u slučaju navodnog verbalnog napada u OŠ “Milica Pavlović“
Sledeći članakU nedelju preventivni pregledi u Domu zdravlja i čačanskoj bolnici

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here