Brković: Predstavnici opozicionih listi u Čačku nisu nam rivali, već saborci

14
726

ČAČAK – Prvi na listi kandidata za odbornike koalicije Čačak protiv nasilja i Novi DSS Duško Brković, profesor na Agronomskom fakultetu u Čačku, izjavio je da ostale opozicione grupacije na predstojećim lokalnim izborima ne doživljava kao rivale, već kao saborce.

On je gostujući u emisiji “Marker“ na TV Insajder rekao da su osim liste “Aleksandar Vučić – Čačak sutra“ sve ostale “manje-više“ opoziciono nastrojene, pa tako i liste na kojima su Boško Obradović i Velimir Ilić.

 • Zaista smatram da je profil u kojem nastupamo na predstojećim izborima najidealniji – istakao je Brković, ičane predsednik Gradskog odbora stranke Srbija centar (SRCE).

On je rekao da je postojala ideja da o ujedinjenju celokupne čačanske opozicije, a povodom toga je održano i nekoliko sastanaka, ali da ona nije realizovana.

 • Postoje animoziteti među samim učesnicima, što bi izazvalo eventualne animozitete i kod dobrog dela birača, pa onda ne bi došlo do proste matematike. Da se sada saberemo pa da vidimo gde smo. Mislim da je koalicija u kojoj nastupamo najbolji profil i da je, uz Novi Sad i Valjevo, najkompletnija – navodi kandidat za gradonačelnika Čačka.

On je dodao da je koalicija Čačak protiv nasilja i Novi DSS dovoljno široka, da u njoj ima i centra, blago levo i desno, tako da birači, kako smatra, imaju sasvim dovoljno ponude.

 • Ono što mislim da je dosta dobro urađeno u Čačku, a nadam se da ne grešim u proceni, je da sve liste imaju šansu da pređu tih famoznih tri odsto, koliki je cenzus, a onda da u noći 2. juna vidimo da li smo i šta uspeli da uradimo – istakao je Brković.

Naglašava da je cilj opcije koju zastupa dobar rezultat protiv vladajuće garniture.

 • U nekom od predizbornih obraćanja sam rekao da neke stvari moramo da zaustavimo, jer dalja devastacija, od ekoloških pojmova, prema moralnim, socijalnim i svim drugim, je zaista nešto što ne bi priijalo ni samom gradu Čačku, a verujem ni mnogim lokalnim zajednicama – naveo je profesor Brković.

Na konstataciju da partija čiji je član (SRCE) bojkotuje beogradske izbore, kaže da je Srbija centar što se Beograda tiče “odlučio kako je odlučio“, a da je njima na lokalu ostavljeno da naprave procenu mogućnosti.

 • Teško je tvrditi u ovakvom sistemu da su bilo gde dobri uslovi. To je gotovo nemoguće. Možemo da pričamo o nekim promilima povoljnije ili nepovoljnije sredine ili mogućnosti za neku manipulaciju. Uslovi svakako nisu nešto mnogo bolji od Beograda, ali je verovatno da možda manje sredine možda nose više ličnog, pa možda i neke personalne pojave u samom gradu mogu da naprave promene ili neki dodatni uspeh – naglašava Brković.

Rekao je i da je bilo malo vremena da se urede birački spiskovi.

 • Nemamo neke podatke, osim ohrabrujućih sa prošlih decembarskih izbora, da Čačak protiv nasilja, plus Novi DSS, ima preko 30 odsto potencijanih birača. Ja ću ih u ovom momentu nazvati potencijalnim biračima jer su oni u tom momentu glasali tako kako su glasali. Sada imamo neke nove lokalne lidere ili pojedince koji su ušli u trku, koji će verovatno oduzimati glasove i vladajućoj koaliciji i nama, pa ostaje da vidimo šta će biti posle svega – zaključio je Duško Brković.

Izvor: Insajder, Morava info

Prethodni članakPredlozi za večernji izlazak u čačanskim klubovima
Sledeći članakDo kraja godine počinje izgradnja prve javne garaže u Čačku

14 KOMENTARA

   • Nadam se da najgoru stranku koja je uništila Čačak Novu Srbiju ne doživljavate kao opoziciju. To je najgora i najlopovskija stranka u Srbiji svih vremena. Ako sa njima hoćete da gradite budućnost u Čačku daleko vam lepa kuća.

  • Bot sns,sto se plasiti,kompletna opozicija se posle izbora ujedinjuje i obara sadasnju vlast,pre neku dan smo pricali i rekli cilj je da mi opozicioni svi zajedno srusimo sektasku sns.

   • Voleo bih da me prosvetliš i kažeš ko je to kompletna opozicija. Nije valjda da su to bivši naprednjaci Radojević, Ćalović i Jelesijević ili Veljo lampek i Papić.

   • Pa vi se medjusobno prezirete, ni zajedno na listi niste mogli jer ne možete da odlučite ko će da bude prvi. Pavle pljuje po gradu Ćalovića na pasja kola, a advokat govori o njemu svašta po kuloarima. Veljo Bošku napadao porodicu i oca, ne mogu očima da se gledaju. I vi ćete nešto da formirate zajedno. Hajde, ne zajamajavajte se. I opustite se. Pored vas Milun izgleda kao De Gol.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here