Čačak bogatiji za dvoje atletskih reprezentativaca

0
205

ČAČAK – U Šapcu je održano ovogodišnje Prvenstvo Srbije u krosu na kome su nastupili atletičari iz 21 kluba iz Srbije. Ovaj kros je ujedno bio izborno takmičenje za Prvenstvo Balkana u krosu, koje će se za 15 dana održati u Crnoj Gori (Berane).

Ognjen Nikolić šampion Srbije za mlađe juniore

Zahvaljujući dobroj saradnji sa nekoliko firmi iz Čačka koje su materijalno pomogle klubu u pravom trenutku, fizioterapeutu Miodragu Vasiću tj „Kinetic studiju“, kao i Feđi Sretenoviću i osoblju teretane „SportAgora“ atletičari ČAAK-a su nastavili seriju dobrih rezultata i na taj način privode kraju najuspešniju sezonu od osnivanja kluba. Na nedavno održanom testiranju najboljih članova kluba, koje je sproveo Ivan Dmitrić proverena je trenutna forma i ukazano je na nedostatke koje je bilo neophodno otkloniti. Ovakva ozbiljnost u radu dovela je do toga da se ČAAK nađe na trećem mestu po broju osvojenih medalja na Prvenstvu Srbije, odmah iza tradicionalno dobrih Novog Pazara i Mladosti iz Užica. Kada se po broju osvojenih medalja nađete ispred atletskih giganata Partizana, Crvene zvezde, Vojvodine, uspeh je prosto neverovatan – kaže trener kluba Dragan Dukanac.

U sjajnoj trci na 5.000 metara Ognjen Nikolić se okitio titulom šampiona Srbije za mlađe juniore. Pošto je ovo bilo izborno takmičenje za Prvenstvo Balkana nastupili su zajedno mlađi i stariji juniori. Mesto u reprezentaciji Ognjen je rezervisao zauzimanjem drugog mesta u ukupnom plasmanu, odmah iza Miloša Maleševića drugoplasiranog sa ovogodišnjeg Prvenstva Evrope za juniore.

Kod juniorki su mlađe i starije juniorke takođe nastupile zajedno u trci na 4.000 metara. Atletičarka ČAAK-a, Sanja Đoković je zauzimanjem trećeg mesta u konkurenciji mlađih juniorki, a četvrtog ukupno, takođe izborila mesto u reprezentaciji.

Sanja Đoković osvojila treće mesto u konkurenciji mlađih juniorki

Uspešan povratak posle duže pauze u atletici najavio je Nikola Vasić, koji je u trci mlađih seniora zauzeo odlično treće mesto. Odluka selektora Edina Zukovića je da u ovoj konkurenciji na prvenstvu Balkana nastupi samo Elzan Bibić, tako da je Nikola ostao bez reprezentativnog dresa ovog puta.

Zauzimanjem trećeg mesta iza Dinama iz Pančeva i Partizana iz Beograda, pioniri ČAAK-a priredili su veliko iznenađenje.

Ekipa mlađih seniora u sastasvu Nikola Vasić, Jovan Živaljević i Nikola Vukićević je bila najbolja ekipa kod mlađih seniora u trci na 8.000 metara, međutim zbog odustajanja pojedinih takmičara iz drugih ekipa nije bilo proglašenja.

Izvor: ČAAK

Prethodni članakŽelezničar u dramatičnoj završnici stigao do prve ovosezonske pobede
Sledeći članakFilmovi sa festivala “Alternative film&video“ u Galeriji “Nadežda Petrović“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here