Čačak integrisan u projekat izrade mapa za potencijalne investitore

0
1436

ČAČAK – U toku je druga faza projekta Nacionalnog registra investicionih mapa, koji će na digitalnoj platformi GeoSrbija omogućiti svim stranim i domaćim investitorima da vide gde se u Srbiji nalaze slobodne infrastrukturne lokacije.

Predstavnici 10 lokalnih samouprava, među kojima je i Čačak prisustvovali su sastanku u zgradi Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) u Beogradu, gde se razgovaralo o daljim koracima, objavila je zamenik gradonačelnika Milica Dačić na svom Instagram nalogu.

Projekat izrade investicione mape, koji finansijski podržava Švedska, omogućavaće investitorima da na jednom mestu dobiju sve neophodne informacije, čime će se povećati transparentnost i smanjiti potencijal za korupciju.

Čačak je već opredelio potencijalne lokacije za investitore, a onde gde je potrebno radiće se na njihovom infrastruktornom opremanju. Lokacije, osim u javnoj svojini lokalne samouprave ili Republike, mogu biti i u privatnom vlasnistvu – navela je Dačić.

Posle završetka ovog poduhvata, ideja je da RGZ krene u realizaciju izrade ekološke i stambene digitalne mape zemlje, a u skladu sa agendom Ujedinjenih nacija 2030 o održivom razvoju i stvaranju pametnih gradova.

Izvor: MNA

Prethodni članakBez promena na maloj maturi za sadašnje osmake
Sledeći članakDo pojedinih domaćinstava na Goliji moguće doći samo motornim sankama, potrebna pomoć

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here