Čačak je naš: Ministre Šarčeviću, zar ni milion evra nije dovoljno da škola “Ratko Mitrović“ bude završena na vreme

21
4546

ČAČAK – Grupa građana “Čačak je naš“ oglasila se povodom današnjeg boravka ministra prosvete Mladena Šarčevića u Čačku.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Poštovani ministre Šarčeviću,
Nadamo se da ste se danas uverili prilikom obilaska škole “Ratko Mitrović“ da ni opredeljenih milion evra za rekonstrukciju već postojeće zgrade nisu dovoljni da škola bude završena do početka sledeće školske godine. O roku od 140 dana koji je odavno prošao ne treba ni trošiti reči. Takvih Potemkinovih sela Čačak je pun.

Očigledno da lokalna vlast koju predvodi stranka kojoj i sami pripadate nije kadra da završi posao ni sa prenaduvanim budžetom koji joj je dat za pomenutu investiciju. Napominjemo da postoje školske zgrade u Čačku koje su izgrađene od nule sa mnogo manjim novcem. Ovde se ipak radi samo o rekonstrukciji.

Ipak, kad malo bolje razmislimo, ni vaš način funkcionisanja nije ništa drugačiji. Digitalizacija koju ste sproveli u obrazovanju je usrećila samo prodavce softvera i ljude bliske njima, a neki su i bliski vama. O đacima i profesorima niko nije ni razmišljao, jer bi inače uzeo u obzir da pored vaše virtuelne postoji i realna stvarnost. Ona govori da roditelji za knjige podižu kredit ili ih otplaćuju cele godine. Za taj novac koji se daje različitim izdavačima, što posebno predstavlja problem, roditelji bi mogli da sebi i svojoj deci priušte za početsk bar zdraviji i bogatiji obrok. Ovo je najizraženije kod porodica sa više dece. Kad smo već kod obroka, ako za knjige nisu odgovorni na lokalnom nivou, Grad bi trebalo da učini napor da svi učenici imaju kvalitetnu i besplatnu ishranu.

Ima još mnogo predloga, ali svi idu u pravcu toga da realnost o 200 manje upisanih prvaka u našem gradu nije ozbiljno shvaćena kao upozorenje. Suočavamo se sa krizom koja nije zapamćena u poslednjih 30 godina. Nažalost, pred nama su još gore godine i ovo je poslednji čas da grad učini napor kako za učenike tako i roditelje i prosvetne radnike, što bi obezbedilo budućnost našem Čačku.

Čačak je naš

Prethodni članakSaobraćajna nesreća na Prijevorskom putu, dvoje u životnoj opasnosti
Sledeći članakStranka Rusa Srbije: Želimo kvalitetniji život ruske manjine, ali i svih građana Čačka

21 KOMENTARA

 1. Ovo sve lici na lopovluk. Tako se govori u mojoj kuci. Stvarno smo ko veverice sto neko napisa. Nego sta cemo, ne znamo da moze i bolje, pa trpimo ovo samo da ne bude gore. Ja verujem da moze biti mnogo gore ali i mnogo bolje. Samo treba da napravimo pravi izbor.

 2. Koliko je kriva vlast toliko su odgovorni i roditelji.Zasto dozvoljavate da deca ispastaju?Ujedinjite se jednom i ne saljite decu dok ne ispune uslove koje su obecali.Sigurna sam da bi vrlo brzo sve bilo reseno.

 3. Jel Milun izvodi radove? Hajde da idemo da bijemo one radnike na gradilištu? Hajde da zatvorimo firme koje izvode radove? A da, to je do pre samo 7-8 godina i radjeno. Zaboravili ste da su tada uništene skoro sve gradjevinske firme u Srbiji, pa danas i nemamo više od 4-5 ozbiljnih gradjevinskih firmi. To ste zaboravili da napišete gospodo.
  P.S. Samo da vam kažem, temeljne rekonstrukcije postojećih starih objekata su mnogo složenije i skuplje od izgradnje novog objekta od nule.

  • Stvarno? Rekonstrukcija skuplja od izgradnje??? A mi smo veverice, pa ti došao na ovaj portal da nas prosvetliš i informišeš.

  • Pa ovi su stavili jeftiniju ogradu nego što bi uzeli za onu staru da su prodali na kilo. Fasada je urađena kao nogama da je rađena. I sve za 1 200 000 evra. A što nije ova grupa okupila članove i protestvovala ispred škole kada je ministar dolazio? A, da, kako će Bisenić sam da protestvuje.

  • Strucnjak, ne mogu da odolim a da ne odgovorim
   Toliko loseg u prethodnoj vlasti, dobro mozda jeste. Ali koliko vi otvoriste novih gradjevinskih firmi, ozbiljnih.
   I koja je to rekonstrukcija koja kosta vise od nove zgrade? Nego strucnjak, to se zove lopovluk. Svako da uzme deo kolaca. Nego bar da zavrsise na vreme. Sve lopov do lopova

 4. ovo za knjige podrzavam 100%,cista zajebancija i otimanje para ionako siromasnom narodu.iako imamo sve knjige od starije dece,moramo da odvojimo svake godine solidno letovanje da im kupimo sve sta traze za skolu.po 4-5 sto udzbenika,radnih sveski,gramatika,vezbanki…. iz svakog predmeta.pa ima deca da nam budu naucnici,samo sto se svima iskrivi kicma od tezime ranca koji je pun gluposti!!!

  • Gde su ovi bili zimus kada je trebala da bude gotova škola? Pišu sada saopštenja, po dva dnevno, i komentariše njih dvoje.

   • A gde si ti kao prosvetar svih ovih godina,zasto se ti nisi setio svojih kolega i te dece pa napisao neko saopstenje,osim sto kuckas po portalima kao onaj strucni socijalac Zeljko?Budi malo objektivan i realan,treba da kririkujes,ali ne i po svaku cenu ispadas suvise smesan,a samim tim omalovazavas svoju profesiju

  • Da ste iskreni i da vam je stalo do građana znali bi da je potrošeno 1 200 000 evra za školu. Ali i vi se setite građana samo pred izbore.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here