Čačak posle punih 30 godina ponovo dobio ženski fudbalski klub

6
984
Foto: MNA

ČAČAK – Krajem prošle godine u Čačku je posle višedecenijske pauze formiran ženski fudbalski klub pod nazivom Ženski gradski fudbalski klub Borac, sa ciljem da okupi sve zainteresovane devojčice sa područja Moravičkog okruga, koje žele da se bave ovim sportom.

Predsednik kluba Bojan Rančić, kaže da je interesovanje i želju za ovim sportom iskazalo 30-tak devojčica koje su raspoređene u dve selekcije.

Mlađu selekciju čine devojčice od 10 do 13 godina, a drugu, čije formiranje je u toku, od 15 do 20 godina.

Prema njegovim rečima, treninzi se održavaju dva puta sedmično, dodajući da su prilagođeni obavezama devojčica u školama.

Nadam se da ćemo za početak biti u vrhu druge lige, a kasnije i u višim rangovima takmičenja – istakao je Rančić.

Marija Radulović, koja je sa 14 godina počela da se bavi fudbalom i reprezentativac je Srbije, danas je živi na Islandu i na putu je da stekne međunarodnu licencu za trenera.

Devojčice imaju talenta i vode ovaj sport. Na nedavno održanom takmičenju u Vrnjačkoj Banji prijatno su me iznenadile – rekla je Radulović.

Jovana Ćirić igra na mestu štopera i kaže da je ljubav prema fudbalu stekla još od malih novu.

Dodaje da je četiri godine trenurala sa dečacima.

Desetogodišnja Sofija Ignjević priča da je fudbal igrala još u vrtiću.

Ističe da joj je ovaj sport zabavan i da nije samo za dečake.

Kroz smeh kaže da nije tip za suknje i stikle.

Pomoćnik gradonačelnika Vladan Milić, izjavio je da je grad na Moravi nekada imao ženski fudbalski klub “1. oktobar”, ali da on ne postiji tri decenije.

Pored odbojke, košarke, rukometa, devojčice i devojke sada imaju mogućnost da se bave i fudbalom. Grad će finansijski pomoći ovaj klub preko Sportkog saveza Čačka – rekao je Milić.

Mlade fudbalerke i članove rukovodstva Kluba, danas je primio gradonačelnik Milun Todorović sa saradnicima i poželeo im puno uspeha u daljem radu.

Izvor: MNA

Prethodni članakŠarčević: Hologrami i roboti učiće decu umesto nastavnika
Sledeći članakManji problemi tokom pregovora, ali Miletić Borčev do kraja sezone

6 KOMENTARA

 1. Ugasen tebi mozak. Borac svake druge subote igra na gradskom stadionu utakmice i ove godine opet ulazi u prvu ligu. Kad mogu Zvezda i Partizan da ne placaju obaveze sto Borac da ih placa.

  • Nema on pojma o Borcu niti ga Borac interesuje nego brani druga koji je otkupio dug od Borcevih igraca pa je pukao velike pare. Pa sad zajedno kukaju na sav glas nad tuznom sudbinom Borca. A problem su ustvari izgubljene pare.

   • Tako je! Željko provaljen si. I molim te bez onih tvoj idiotakih komentara tipa:” Pljujte botovi.” Shvatio je narod da si upravo ti bot i to veoma loš, ali nam je kolektivno žao što ti je drugar Poledica ostao bez lihve u NAŠEM, ČAČANSKOM BORCU!

    • Neigra FK Borac nego igra FK Borac Prvo 1926 ! Lazite nekog drugoga partijski paraziti ! SNS druzina ugasio FK Sa 93 godine tradicije i ostavio dug od 3 miliona evra !

 2. Vlade Milicu jel ste ti i Milun Todorovic sedili u upravnom odboru FK Borca? Sto je taj klub sa 93 godisnjom tradicijom ugasen !? Ko ce u zatvor zbog privrednog kriminala ?!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here