Šarčević: Hologrami i roboti učiće decu umesto nastavnika

3
482
Mladen Šarčević

BEOGRAD – Roboti, virtuelna realnost, hologramske projekcije nastavnika, samo su neke od novina koje će u narednim godinama ući u učionice škola u Srbiji, najavio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

On je za današnje „Večernje novosti“ objasnio da će sve ovo biti moguće zahvaljujući ugovoru potpisanom sa kineskom kompanijom „NetDragon“, svetskim liderom u oblasti razvoja i primene veštačke inteligencije u obrazovanju.

Prvi korak biće otvaranje Centra za promociju nauke u Beogradu u Učiteljskom fakultetu, koji je fakultet partner u projektu i njegovi predavači učestvovaće u obukama kolega iz cele Srbije.

U narednih mesec dana će stići oprema koju donira „NetDragon“. Centar će početi da radi do kraja februara, a prvi posetioci biće zaposleni i studenti pedagoških fakulteta i visokih škola, koji će moći da se upoznaju sa primenom novih tehnologija u nastavi – objasnio je ministar.

On je dodao da će ovakvi centri biti otvoreni i u Novom Sadu i Trsteniku, a opremu će i za njih donirati kineski partner, dok će država obezbediti prostor, koji podrazumeva i prenoćište, kako bi prosvetni radnici i studenti iz svih gradova mogli da dolaze na obuku.

Šarćević je dodao i da će otvaranje razvojnog centra u Beogradu biti priprema za otvaranje fabrike u Srbiji koja će biti jedina fabrika svetskog lidera u ovoj oblasti otvorena van Kine, što će biti velika šansa za Srbiju.

Izvor: Tanjug, Večernje novosti

Prethodni članakBez niskih temperatura i padavina u narednih nekoliko dana
Sledeći članakČačak posle punih 30 godina ponovo dobio ženski fudbalski klub

3 KOMENTARA

    • Veoma normalan, neradnici jedni. Podjite malo u narod da vidite šta svet misli o vama “prosvetnim NERADNICIMA”. Koji su vam radni uspesi? Kako se oni mere. Valjda stepenom obrazovanosti dece, ako je to merilo onda ste svi kolektivno za otkaze. I ona čuvena, čast izuzecima, kojih ima 2% u svakom kolektivu. Sedite medjusobno i umesto što jedete, pijete i tračarite po zbornicama bolje radite nešto! Bolje i hologram da nam uči decu, nego vi!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here