Čačak postaje centar ženskog fudbala u Srbiji

1
425

ČAČAK – Dok je ženski fudbal u svetu veoma zastupljen i kod nas se dosta radi na njegovoj popularizaciji. U Čačku se sve više devojčica interesuje za taj sport.

Na treninzima i turnirima ove mlade Čačanke već imaju iskustva. Ističu da rado odmeravaju snage sa dečacima, da dokažu da podjednako dobro igraju fudbal.

Treniram oko pet godina, prvo sam krenula sa dečacima pa sam sad prešla u ženski klub. Pa, predstavlja mi rekreaciju i zabavu – rekla je Višnja Savićević iz Gornjeg Milanovca.

Treniranje fudbala mi znači da se bavim sportom i da trčim, da ne sedim za igricama nego da se samo krećem – dodaje Lena Čolović iz Čačka.

Njena sugrađanka Ivona Tanasković dodaje:

Mnogo mi znači što treniram i volela bih da i ovi veći i mlađi treniraju. I da idem na utakmice i turnire.

Na travnatom terenu daju sve od sebe, ali su imale priliku i da se dokažu pred fudbalskim stručnjacima na selektivnim utakmicama.

Poslednjih desetak godina ženski fudbal ide napred, ističe Slavka Kanjevac Pašti, selektorka zapadne Srbije:

Ide napred, i bolje, sve više ima klubova, a što je ovako zanimljivo zapadni region prednjači u broju klubova. Tu je naravno i Čačak, te devojčice jako lepo rade, treniraju.

Afirmaciji ženskog fudbala doprinelo je otvaranje besplatne škole, pa je među stativama i na terenu u Čačku, u sportskim dresovima sve više devojčica.

Mislim da i ovaj trenutni rezultat, tj. momenat u kojem je ženska reprezentacija fudbala pokazuje da i tu zaista postoji puno prostora, puno talenta, da samo treba da se radi, tako da verujemo da će se one plasirati na to Svetsko prvenstvo i da će prosto devojčicama biti uzor i primer da se priključe i da napravimo još veću brojnost i masovnost – rekla je Jelena Pavićević, koordinatorka Instituta za ženski sport.

Uz dobre rezultate na aktuelnim turnirima iz čačanskog ženskog fudbalskog kluba očekuju i da će neke od ovih devojčica uskoro zaigrati u selekcijama Srbije.

Izvor: RTS

Prethodni članakVučić: Prosvetarima u narednih nedelju dana po 10.000 dinara
Sledeći članak“Zriju proleća nova“, veče posvećeno velikom pesniku Miki Antiću

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here