Čačak uzima kredit od 816 miliona dinara, polovina iznosa biće iskorišćena za izgradnju zatvorenog bazena

7
1696

ČAČAK – Gradsko veće Čačka usvojilo je danas odluku o dugoročnom zaduživanju grada u iznosu od 816 miliona dinara.

Prema rečima gradonačelnik Milun Todorovića, zaduženje Čačka u ovom trenutku iznosi 233,2 miliona dinara, a zakonska mogućnost, kako je rekao, je nešto manje od tri milijarde dinara.

On je naglasio da kapitalne investicije nisu moguće bez dugoročnog kreditnog zaduživanja i da likvidnost gradskog budžeta neće biti ugrožena.

  • Ovaj kredit od 816 miliona dinara ciljano ćemo iskoristiti za investiciona ulaganja. Najveća investicija je izgradnja zatvorenog bazena, za šta će biti izdvojeno 410 miliona dinara, 82 miliona će biti opredeljeno za završetak crpne stanice na Ljubić keju, 50 miliona za završetak Zdravstvene stanice u Ljubiću, 32 miliona za izgradnju fekalne kanalizacije na lokaciji “Cer“, gde uskoro treba da počne da se gradi nova zgrada NTP. Zatim, 30 miliona biće opredeljeno za izvlašćivanje zemljišta i objakata na gradskom groblju, jer je ostalo još šest domaćinstava, dva smo isplatili. Očekuje nas i mnogo investicija vezanih za sabraćajnu signalizaciju, saobraćajnice, most preko Lozničke reke. Tu je i početak izgradnje fiskulturne sale za Gimnaziju i školu u Trnavi i još mnogo toga – istakao je Todorović.

On je naglasio da će, nakon što predlog kreditnog zaduženja bude usvojen u lokalnom parlamentu, uslediti javni poziv bankama, a biće izabrana najpovoljnija ponuda kreditne linije za grad Čačak. Kredit će biti uzet na pet godina, plus jednu grejs perioda.

  • U poslednjih šest meseci imali smo razgovore sa predstavnicima Ministarstva finansija. Uradili smo dugoročni plans bilansa grada Čačka, i prihoda i rashoda, i došli smo do zajedničkog stava da možemo da se zadužimo do tri milijarde dinara, ali nama je neophodan ovaj iznos sredstava od 816 miliona da bismo uradili sve projekte koje planiramo – naveo je prvi čovek Čačka.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU Čačku 3.420 nezaposlenih, ovo su najdeficitarnija zanimanja u gradu
Sledeći članakZemljotres u Čačku, epicentar u naselju Lugovi

7 KOMENTARA

  1. A kude je za behaton, gde behaton ugrađujete. Da manje kradete i dajete sendvičarčićima nameštene subvencije i raznorazne bespovratne kredite bilo bi para i za zatvoren bazen, ovako morate da zadužite grad, jadni mučeni sendvičarčići.

  2. KAKAV ZATVOREN BAZEN PA PROPALENAM SVE ULICE DRAGIŠE MISOVIĆA NEMA POVRŠINSKU ATMOSFERSKU KANALIZACIJU U DELU OD ULASKA U NAPUŠTENU KASARNU DO ,,HOTEL APARTMANA RIO MARIS“
    GROBLJE MOZE DASE IZMESTI NA PARCELU ,,FRA“ U KULINOVAVMČKOM POLJU ILI ISPOD BOLNICE NA BIVŠEM RASADNIKU SADA VOĆNJAKU .

  3. Kad ce Mrcajevci dobiti zdravu pijacu vodu i kanalizaciju, zasto se zanemaruju lokalni problemi u MZ-i, godinama se toboz stavlja u program i nikad da se realizuje..SRAMNO..

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here