Čačanin (65) uhapšen zbog izdavanje lažne fakture od 7 miliona dinara

3
2225

ČAČAK – Po nalogu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapšeni su S. B. (24) iz okoline Požarevca i Lj. A. (51) iz Velikog Gradišta, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Policija je uhapsila i A. S. (65) iz okoline Čačka i D. S. (70) iz Požarevca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica pomaganjem.

Kako se navodi, sumnja se da je A. S. kao zastupnik preduzeća “Optima 032″ iz Čačka sačinio fakturu neistinite sadržine, u iznosu od oko 6,93 miliona dinara za navodno izvedene radove na remontu sušare, koja je u zakupu „Maksi silosa“.

Na taj način je, kako se sumnja, omogućio S. B, odgovornom licu preduzeća “Maksi silos“, da tim računom umanji zakupninu na ime investicionih ulaganja prema opštini Malo Crniće.

Zastupnik “Maksi silosa“ Lj. A. se sumnjiči da je sa A. S. ugovorio remont sušare, kao i da je zaključio ugovor o poslovno tehničkoj saradnji između ova dva preduzeća na vrednost veću od stvarno izvedenih radova.

Veštak D. S. se sumnjiči da je, navodno, izvedene radove na remontu sušare overio na iznos od 6,93 miliona dinara kao da su stvarno izvedeni.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Tanjug

Prethodni članakJeremić: Korumpirani plagijatori odgovorni za pad Univerziteta u Beogradu na Šangajskoj listi
Sledeći članakNajnovije analize pokazale da nema zagađenja Morave (GRAFIKA)

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here