Čačanin Slaviša Nedeljković o maltretiranju koje je doživeo od tzv. kosovske policije

4
2978
Slaviša Nedeljković; foto: Novosti

ČAČAK – U subotu kasno popodne pušten je iz pritvora Slaviša Nedeljković (59), koga su juče ujutru uhapsili pripadnici tzv. kosovske policije na administrativnom prelazu Jarinje.

Ovaj Čačanin, koji je sa suprugom krenuo u posetu tazbini, u okolinu Vučitrna, bio je sproveden u Prištinu pod navodnim optužbama da je počinio zločine u Vučitrnu.

Nedeljković je, kako saznajemo, pušten odlukom tužioca u Prištini, jer je utvrđeno da se radi o pogrešnoj osobi. Kako tvrdi Nedeljković, saslušavali su ga više od tri sata, iako su samo sat posle hapšenja shvatili da su pogrešili.

Uhapšen sam danas oko 10.30 na prelazu Jarinje, izveli me iz auta i tražili da im predam ličnu kartu. Sa lisicama na rukama su me sproveli do Kosovske Mitrovice, odakle me specijalna jedinica „ROSU“ sprovela u tužilaštvo u Prištinu. Samo saslušanje u Prištini trajalo je više od tri i po sata, od toga sat i po sa advokatom koga sam dobio po službenoj dužnosti, mada je u tom došao i moj koga je angažovala porodica. Saslušavalo me pet ljudi, postavljali su najrazličitija pitanja. Iako znam da nema osnova krivici koja mi je pripisana, uopšte mi nije bilo svejedno. Na kraju su me pustili. Niko mi nije rekao da je u pitanju greška – rekao je Slaviša, dodajući da se zahvaljuje Kancelariji za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, koja je reagovala na prvu vest o njegovom hapšenju.

Porodica Nedeljković već 25 godina živi u Mojsinju selu kod Čačka. Slaviša Nedeljković je po obrazovanju diplomirani ekonomista i već duži niz godina radi u Republičkoj poreskoj upravi u Čačku, ima suprugu, ćerku i sina. I ranije je više puta odlazio na KiM bez ikakvih problema.

Izvor: Večernje novosti/V. Ilić

Prethodni članakJuniori Borca poraženi u Zemunu
Sledeći članakDelovi šireg centra Čačka u ponedeljak tri sata bez struje

4 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here