Čačaninu ukrali auto, pronašli ga i sačuvali Kraljevčani

1
2803
Foto: Ilustracija

ČAČAK – Neobičan primer ljudske solidarnosti obeležio je ovu nedelju među meštanima Čačka i Kraljeva. U prvom je nestao auto, u drugom je pronađen, a akcija na relaciji dva grada svakodnevicu je učinila uzbudljivijom.

Priča počinje u četvrtak veče kada je u dvorištu porodične kuće ukraden automobil Ivana Ćetenovića. Već tada na Fejsbuku je objavljen apel za pomoć sa kratkim opisom situacije – nestao golf četvorka, metalik sivi.

Dan potom u istoj grupi osvanula je još jedna objava u kojoj je naznačen kraj potrage sa izrazima zahvalnosti za sve koji su pomogi da se situacija reši.

Pozvao me je neki čovek i rekao: ‘Našao sam ti auto’ – objašnjava vlasnik ukradenog i pronađenog automobila i nastavlja razgovor upravo onako kako je tekao:

Druže, hvala ti. Gde se nalaziš?

U Ribnici, u Kraljevu – rekao mu je glas sa druge strane slušalice.

Pitao me je šta da radi. Rekao sam mu da stane pored auta ili ako je auto njegov tu, da ga njime ‘zagradi’ – objašnjava da je i tad mislio šta treba da učini kako bi sprečio da se ponovi ono što ga je već neprijatno iznenadilo prethodne noći.

Tada mu je pronalazač odgovorio da će ga poslušati, te da će pozvati suprugu i komšije da mu pomognu.

To je neka mala zgrada, šest do osam stanova. I on je tako uradio. Rekao sam mu da pozove policiju – navodi dodajući da je kraljevačka policija već deset minuta kasnije potvrdila da je auto pronađen:

Nisu ništa dirali dok ja nisam došao.

Hvala divnim ljudima iz Kraljeva koji su videli auto, zagradili i cuvali dok nismo došli policija i mi – napisala je Ivanova sestra na Fejsbuku objavljujući kraj potrage.

Vlasnik pronađenog automobila otkrio nam je i da je istraga u toku, te da ovakav slučaj ne pamti.

Deset godina tu živim, nikad se ništa slično nije desilo u ulici – govori začuđen i što se na njemu „prelomilo“, ali i time što je priča imala srećan kraj.

Izvor: Telegraf

Prethodni članakRaste broj novozaraženih koronavirusom
Sledeći članakGG “Čačak je naš“: Vučić u utorak otvara fabriku koja već godinu dana radi

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here