Čačanski advokati digli glas protiv brutalnog napada na njihovog kolegu

3
794
Foto: RINA/Ivan Nikolić

ČAČAK – Advokatska komora Čačak oglasila se povodom pokušaja ubistva čačanskog advokata Petra Đurovića. Na njega je, dok je obavao posao u kancelariji u Ulici Bate Jankovića, pucao penzioner Milan Jovanović.

Saopštenje koje je potpisao predsednik Komore Miodrag Alekksić prenosimo u celosti:

Advokatska komora Čačak najoštrije osuđuje napad na našeg kolegu petra Đurovića, advokata iz Čačka, koji je 28. januara napadnut u svojoj kancelariji i teško ranjen iz vatrenog oružja za vreme obavljanja advokatskog poziva.

Pokušaj ubistva kolege Đurovića poslednji je u nizu učestalih napada na advokate u Srbiji, i ne samo na advokate, već i na lekare, novinare, studente, profesore i mnoge druge građane Srbije, koji su žrtve narastajućeg svekolikog nasilja u našem društvu.

AK Čačak zahteva od države Srbije da bez odlaganja otvori ozbiljan, stručan, odgovoran i pre svega pristojan dijalog o uzrocima narastajućeg nasilja i merama za njegovo sprečavanje.

AK Čačak poziva sve javne ličnosti, posebno državne zvaničnike, da u javnom prostoru vode kulturne rasprave bez verbalnog nasilja, neodgovornog optuživanja i omalovažavanja sagovornika i ljudi o kojima se izjašnjavaju u njihovom odsustvu.

AK Čačak posebno apeluje na odgovorne u svim vrstama medija da svojim izveštavanjem i analizama ne relativizuju akte nasilja, da budu objektivni i da na taj način doprinesu afirmaciji istinskih ljudskih i demokratskih vrednosti, kao i poštovanja Ustava i zakona, čemu naše društvo treba da teži.

AK Čačak, kao regionalna komora u sastavu AK Srbije, učiniće sve što je u vezi sa tim moguće , saglasno odredbama Zakona o advokaturi, Kodeksom profesionalne etike i Statutom naše organizacije.

Prethodni članakIlić: Građani moraju da kontolišu svaku buduću vlast
Sledeći članakObrt u slučaju ubistva studenta iz Čačka: Neđeljko sad tvrdi da nije počinio zločin!

3 KOMENTARA

  1. Pero Djurovic, je kolateralna steta. Nadam se, da ce se brzo oporaviti. Obicnom narodu su dojadili advokati. Klasicni lihtvari. Osudjujem ovaj napad. Ali i meni je milon puta palo na pamet da ucinim isto, Sekta, koja, nikom ne odgovara za svoje postupke. Pa, gde to ima. Kakva, Komora, kakvi bakrači. Marš mori.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here