Ilić: Građani moraju da kontolišu svaku buduću vlast

1
393

ČAČAK – Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je da građani moraju da nađu mehanizme kako će da kontrolišu svaku sledeću vlast.

Mora da se nađe način i mehanizam kako će građani kontrolisati svaku buduću vlast koja dođe. To je jedini način da se spreči krađa i korupcije. Ove proteste nosi narod i kada dođe do promena, mora doći do kompletene promene sistema , a ne samo puke smene vlasti – rekao je lider Nove Srbije Velimir Ilić.

On je dodao da Nova Srbija podržava građanske proteste širom Srbije i naglasio da masovnost pokazuije da nezadovoljstvo naroda kulminira.

Ilić je istakao da za nove izbore moraju da se stvore uslovi i da je potpuno bez smisla ići na izbore pod okolnostima u kojim se oni poslednjih godina održavaju u Srbiji.

Da bi se izbori održali pod demokratskim i regularnim uslovima mora da se napravi prelazna vlada koja će organizovati izbore , a da oni budu fer za sve učesnike. Ako Vučić bude sam organizovao izbore opet ćemo imati pritiske i BIA-u i kupovinu glasova, korišćenje svih državnih resursa. Narod je revoltiran i sve više nezadovoljan ovom vlašću i institucijama koje ne postoje – rekao je Ilić.

On je ocenio da je sastanak u Davosu pokazao svu Vučićevu nemoć i lošu spoljnu politiku i ako se od tog sastanaka očekivalo mnogo.

Vučić ništa nije uradio, takse na Kosovu nisu ukinute. Ništa se nije dogodilo, od njega se i dalje očekuje da ispuni sva obećanja koja je dao – rekao je Ilić.

On je dodao da je i Putinova poseta prošla neuspešno i da “nisu potpisani nikakvi značajni ugovori, već samo neki beznačajni memorandumi“.

Ovde vlast radi šta hoće i ne odgovara. Ministarka saobraćaja priča o elektronskim dozvolama, a na terenu joj ispadaju tri vagona iz šina, železničke pruge se raspadaju. Time je ozbiljno ugrožena i bezbednost građana i životna sredina. Podneo sam nekoliko prijava protiv i na to niko ne reaguje. Evo čekam i dalje da tužilaštvo reaguje – kazao je Ilić.

Ilić je kazao da je srpsko selo zamrlo, a da ministar poljoprivrede „priča sve same gluposti na raznim televizijama“.

Ministar poljoprivrede priča o izvozu, a mi imamo selo sa 360 stanovnika u kome ima 50 svinja i četiri krave. I šta ćemo mi da izvozimo? Krajnje je vreme da prestanete na vašim televizijama više da lažete ovaj jadni i napaćeni narod. U selu žive sve stari ljudi, ne možete na pet sela da nađete jednog traktoristu. Ja živim među tim narodom i s njim, a stvarno ne znam gde vi živite – rekao je predsednik Nove Srbije na konferenciji za novinare.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDa li Čačanin konačno napušta Enfild i da li je Meksiko sledeća destinacija?
Sledeći članakČačanski advokati digli glas protiv brutalnog napada na njihovog kolegu

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here