Čačanski atletičar Ognjen Nikolić prvak Srbije na 3.000 metara

0
383

ČAČAK – Atletičar ČAAK-a Ognjen Nikolić osvojio je titulu prvaka Srbije u trčanju na 3.000 metara u konkurenciji mlađih juniora. Talentovani srednjoprugaš ovom uspehu dodao je i srebro na duplo kraćoj deonici.

Najbolji u Srbiji na 3.000 metara: Ognjen Nikolić

Ovogodišnja atletska sezona kreće „punom parom“, pa za takmičare i ljubitelje ove sportske grane nema predaha. Proteklog vikenda u Beogradu je održano Prvenstvo Srbije u dvorani za mlađe juniore, na kome je pored zdravstvenih problema zbog jake prehlade odličnu formu i veliki talenat pokazao mladi čačanski atletičar Ognjen Nikolić.

Prvenstvo se odvijalo u dva dana, pa je Ognjen prvog dana nastupio u trci na 1.500 metara, dok je drugog dana nastupio u trci na 3.000 metara. I pored iscrpljenosti zbog prehlade i visoke temperature Ognjen je posle uzbudljive završnice u trci na 1.500 metara uspeo da osvoji srebrnu medalju.

Srebro za Ognjena Nikolića na 1.500 metara

Drugog dana u trci na 3.000 metara nije bilo iznenađenja. Posle taktičkog nadmudrivanja ubedljivu pobedu sa korektnim rezultatom za dvoranu 9:16,76, ostvario je Ognjen Nikolić.

Veoma sam zadovoljan početnim rezultatima u ovoj sezoni. Posle odličnih rezultata Ivane Ilić, koja je u sprintu u sedam trka čak pet puta popravljala svoj lični rekord i dva puta ga izjednačila, kao članica ekipe štafeta postala vlasnica još jednog državnog rekorda, na red dolaze naši srednjoprugaši na čelu sa Ognjenom Nikolićem i Sanjom Đoković. Imali smo veliki peh da nam je veliki broj takmičara zbog prehlade odsustvovao sa takmičenja, međutim na sreću svi se polako vraćaju u trenažni program. Posle uspešno obavljenih priprema u Baru očekivali smo da Ognjen Nikolić zablista u punom sjaju, međutim jaka prehlada pomerila je naše planove. Ovim trkama Ognjen je pokazao da se uspešno oporavio i da u narednom periodu moramo ubrzano raditi na ostvarivanju norme za Evropsko prvenstvo za mlađe juniore, što nam je prioritet za ovu godinu. Klub je već na početku godine registrovao 50 takmičara, a gotovo da nema dana da se na treningu ne pojavi neko novo dete. Sa nestrpljenjem očekujemo završetak radova na atletskoj stazi što će verovatno dovesti do još većeg interesovanja naših sugrađana za atletiku. Prošlogodišnje 23 medalje sa državnih prvenstava i tri medalje sa Balkanijade, ostvareni rekordi Srbije stvaraju nam dodatni motiv i obavezu u ovoj godini – kaže trener trener Srđan Jović.

Povodom dana državnosti Srbije u Ušću su 15. februara održane tradicionalna međunarodna ulična „Sretenjska trka“ na kojim su uspešno nastupili atletičari ČAAK-a.

Sanja Đoković najbolja na 1.800 metara

U trci seniorki na 1.800 metara pobedila je Čačanka Sanja Đoković.

Kod atletskih škola „A“ u trci na 600 metara prvo mesto osvojio je Vuk Grujić, dok je Andrej Cvetić zauzeo drugo mesto. U trci na 600 metara kod mlađih pionirki treće mesto osvojila je Đurđa Đokić, a u trci na 600 metara kod pionira Boris Stojanović zauzeo je treće mesto.

Malo sportske sreće nedostajalo je atletičarima ČAAK-a, budući da su osvojili čak četiri četvrta mesta.

Izvor: Morava info

Prethodni članakDragoljub Bakić: Bojkotu neće štetiti ako građani Šapca i Paraćina izađu na lokalne izbore
Sledeći članak“Srbija 21“ i “Čačak je naš“: Izborni uslovi daleko od poštenih, ali borba je neminovnost

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here