Dragoljub Bakić: Bojkotu neće štetiti ako građani Šapca i Paraćina izađu na lokalne izbore

2
203

Ništa bojkotu izbora širom Srbije neće smetati to što će Šabac i Paraćin izaći na svoje lokalne izbore, ocenio je u autorskom tekstu za beogradski list Danas arhitekta Dragoljub Bakić.

Šabac svoju osvojenu slobodu mora da sačuva, i za to se ne pita (gradonačelnik Nebojša) Zelenović. Pitaju se građani Šapca i u njihovu rešenost sam se nedavno sam uverio – navodi on u tekstu.

Bakić smatra da treba bojkotovati izbore za Skupštinu Srbije, dok da građani „u lokalnim sredinama imaju apsolutno pravo da stvari uzmu u svoje ruke i da pokušaju u svojim sredinama da izbore svoj građanski suverenitet“.

Gde god postoji mala nada da se to dogodi, teba pokušati – naveo je on i dodao da su prošle godine gradjani širom Srbije učestvovali u protestima, da su oslobodjeni straha i da „udruženi u gradske frontove možda mogu da donesu promenu svojih života na bolje“.

Da je bilo malo mudrosti u delu opozicije udružene u Savez za Srbiju, trebalo je još na početku insistirati da se izbori razdvoje i da se parlamentarni obave jedne nedelje, a naredne nedelje lokalni – smatra Bakić, uz ocenu da „možda još ima vremena za to“.

On smatra i da sve što Šabac ima s gledišta urbanog i kvalitetnog života, Beograd nema.

Građani Šapca dišu filtriran i nezagađen vazduh, piju čistu vodu, selektiraju i recikliraju otpad, prečišćavaju fekalne vode, duž Save prave park od 300 hektara – nabrojao je Bakić, nagrađivani arhitekta s decenijama međunarodnog iskustva.

U Šapcu svi roditelji znaju da mogu da upišu decu u vrtiće, svaki građanin može da dobije besplatan priključak na toplovodnu mrežu, za kulturu izdvajaju sedam odsto budžeta i za sve to Šabac nije dobio nikakvu pomoć od Republike Srbije – naveo je Bakić.

Izvor: Beta

Prethodni članakDve čačanske firme traže 17 radnika
Sledeći članakČačanski atletičar Ognjen Nikolić prvak Srbije na 3.000 metara

2 KOMENTARA

  1. Znaci gradkani Sapca neka zive u slobodnoj Srbiji a mi ostali bas i ne moramo.Nema jasne ideje u opoziciji ni o cemu pa ni o bojkotu.Zvanicna politika Szs je da su zajedno dok ne skinu Vucica a posle ce svako za sebe.Ne vidim sta tu ima da se podrzi.Napali su svi Preletacevica a on bi mogao svima da predaje politicki marketing.Ovo sve samo pokazuje da gradjani bojkotuju sistem svesni njegove prevazidjenosti a da politicari vlasti i opozicije pokusavaju da ga odrze i to gde god mogu.Ali ,sto se grbo rodi vreme ne ispravi.

  2. Slušao sam da je to isto rekao i Bisenić za Čačak pa ga proglasiše lažnom opozicijom. Svi gledaju svoj interes samo smo mi veći katolici od pape.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here