Čačanski “Telemark“ postaje deo mreže “Telekoma Srbija“

0
1351
Foto: Zoran Spahić

ČAČAK – Kompanija “Telekom Srbija“, nakon što je nedavno kupila “Kopernikus tehnolodži“, “Radijus vektor“, “Avcom“ i “Masko“ (kupovina u toku), namerava uskoro da kupi još nekoliko manjih distributera kablovske televizije u Srbiji.

To je, kako je ranije najavljeno, deo strategije nazvane “Milion plus“ kojom “Telekom Srbija“, akcionarsko društvo čiji je većinski vlasnik država sa 58 odsto akcija, namerava da privuče više od milion korisnika televizije i interneta.

“Danas“ nezvanično saznaje da je među kablovskim distributerima, koje “Telekom“ želi da kupi, i čačanski “Telemark“ koji poseduje kablovsko-distributivnu mrežu u Čačku, Kraljevu, Gornjem Milanovcu, Požegi, Lučanima, Guči, Kosjeriću, Baljevcu i Ušću. Osim što nudi usluge kablovske televizije, interneta i fiksne telefonije, u okviru “Telemark Sistema“ posluje i TV Telemark.

Kao i ostalim manjim distributerima kablovske televizije u Srbiji, i nama je stigao dopis kojim “Telekom“ iskazuje želju da nas kupi, pod uslovom da što pre digitalizujemo signal, ali ne znam detalje te ponude – navodi naš izvor iz “Telemarka“ i procenjuje da su „pregovori u toku i da bi uskoro “Telekom“ mogao da postane vlasnik te firme“.

U dopisu dostavljenom “Danasu“, “Telekom Srbija“ demantuje da je kupio “Telemark“, ali potvrđuje “Danasova“ saznanja o nameri te kompanije da kupi više manjih kablovskih distributera.

“Telekom Srbija“ nije kupio “Telemark“. “Telekom Srbija“ vodi pregovore sa više manjih kablovskih operatora, ali u ovom momentu ne možemo da iznosimo detalje pregovora – navodi se u informaciji koju je Sektor za odnose s javnošću tog državnog preduzeća dostavio “Danasu“.

Na pitanje da li će “Telekom“, ranijom kupovinom i eventualnom kupovinom nekoliko novih i manjih distributera kablovske televizije, narušiti konkurentnost na srpskom tržištu i postati dominantni pružalac tih usluga, iz “Telekoma“ poručuju da „dominantan položaj na tržištu distribucije televizije ima njihova konkurencija“.

“Telekom Srbija“ nijednim svojim potezom ne ugrožava konkurentnost na tržištu, već naprotiv. Bogatijom ponudom televizijskih kanala stvara veću konkurentnost u ovoj oblasti, a najveći dobitnici su krajnji korisnici, odnosno građani – navedeno je u informaciji koju je “Danasu“ dostavljena iz te kompanije.

Slobodan Marković, vlasnik “Telemarka“, takođe je demantovao da je ta firma prodata “Telekomu“, ali ne i saznanje “Danasa“ da su u toku pregovori o kupoprodaji.

U pitanju je poslovna politika naše kompanije i ne bih da pričam o njoj. Ako bude statusnih promena u “Telemarku“, one će svakako biti objavljene i u tome nema nikakvih tajni – kazao je za “Danas“ Marković i istakao da je on i dalje vlasnik “Telemarka“, što je navedeno i na sajtu APR-a.

Ja sam vlasnik “Telemarka“ i moja poslovna politika se zasniva na profitu i preduzimaću one poslovne poteze koji me budu interesovali. Firma zakonito radi 20 godina i nemam razloga da bilo šta krijem – dodao je Marković i poručio da ne želi da komentariše namere i poslovne planove “Telekoma“.

Na pitanja koliko čačanski “Telemark“ ima korisnika kablovske televizije i da li je tačno da bi “Telekom“ mogao da kupi to preduzeće po ceni koja bi mogla da bude od 500 do 1.000 evra po korisniku, Marković je odbio da odgovori i objasnio da su u pitanju poslovni podaci.

Izvor: Danas

Prethodni članakRaspust zbog epidemije gripa produžen do 22. februara
Sledeći članak“Forverkova“ fabrika otvara se u junu, počela probna proizvodnja delova za “Folksvagen“ (FOTO)

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here