Čačansko porodilište među 15 najboljih u Srbiji

5
2220
Vredno priznanje: dr Aleksandar Urošević

ČAČAK – U velikoj anketi koju je sproveo specijalizovani portal Bebac, porodilište Opšte bolnice u Čačku proglašeno je za jedno od najboljih 15 u Srbiji. U velikom nacionalnom istraživanju učestvovalo je 12.200 mama, koje su podelile svoja iskustva sa porođaja.

Čačansko porodilište dobilo je od porodilja prosečnu ocenu 3,77, što je bolje od prosečne ocene 3,61, kojom su ocenjena sva porodulišta u državi.

Porodilište u Čačku zauzelo je visoko šesto mesto u konkurenciji srednjih porodilišta. Isprred su KBC “Dragiša Mišović“ u Beogradu, KBC Zemun, KBC “Zvezdara“, te opše bolnice u Pančevu i Somboru, dok su lošije ocenjena porodilišta u Zrenjaninu, Požarevcu, Kraljevu, Kruševcu, Smederevu, Subotici…

Porodilje iz Čačka, Lučana i Ivanjice najzadovoljnije su prijemom u porodilište, a najviše zamerki imaju na dostupnost lekara nakon porođaja.

Prosečne ocene su sledeće:

Lekari: 4,14; Babice: 4:12; Prijem 4,72; Podrška na porođaju: 3,91; Porođaj: 393; Uslovi boravka: 3,28: Dostupnost lekara posle porođaja: 3,17; Podrška dojenju 3,41; Podrška mami i bebi: 3,35; Opšti utisak: 3,69.

Generalno, u najvećoj meri mame porodilištima zameraju na uslovima u kojima borave tokom i nakon porođaja, nezadovoljne su higijenskim uslovima i ishranom u porodilištu. Takođe, mame smatraju da su lekari i sestre u nedovoljnoj meri dostupni nakon porođaja i da nisu dobile adekvatnu podršku i savete u vezi sa dojenjem.

Nagradu portala Bebac za plasman među 15 najboljih porodilišta u Srbiji primio je načelnik Odeljenja ginekologije i akušerstva čačanske Opšte bolnice dr Aleksandar Urošević.

Izvor: Morava info

Prethodni članakGrad izdvaja više novca za privatne vrtiće
Sledeći članakPotpisivanje peticije “Sloboda za Aleksandra“ od subote i u Čačku

5 KOMENTARA

  1. Uskoro će žene porođene prirodnim putem u čačanskom porodilištu biti ređa pojava od nilskog konja u Moravi… Spavaćice su bile neke nove neke stare baš baš… Kažu nove čvaju za ne daj Bože, pri tom bar 2 firme čačanske doniraju spavaćice jako često…
    Opšte rasulo i haos… Mada kada čujem price iz okolnih gradova, naše porodilište je odlično

  2. Vi bre niste normalni. Koje babice koji doktori? Sto niste naveli cifru koju doktori uzimaju da bi bili do ocene 4. Koje babice? Boze samo sacuvaj!!!

  3. Jadni li smo kada je cacansko porodiliste medju 15 najboljih. Ultrazvuk nemaju, od doktoa imaju Urosevica i to je to. Umesto jastucnice na jastuke stavljaju zenske bluze, na dusecima probili federi, korpe sa smecem non stop prepune, hrana uzasna. Zenama koje u toku dana izlaze kuci ne daju cak ni dorucak…uzas zivi…kao u horor filmu…bas me zanima ko je za njih glasao!!!

    • Potpuna dezinformacija. Ne znam kada ste poslednji put boravili u porodilištu, ali to sigurno nije bilo u poslednjih 6 meseci, čim ste izjavili ovako nešto.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here