Grad izdvaja više novca za privatne vrtiće

1
347

ČAČAK – Članovi Gradskog veća u Čačku usvojili su na današnjoj sednici predlog strategije razvoja saobraćaja, a kako je istakao gradonačelnik Milun Todorović, cilj je da se pre svega poveća bezbednost svih učesnika.

Prema njegovim rečima, na izradi strategije čekalo se dugo, a u ceo proces su bili uključeni eminentni stručnjaci iz te oblasti.

Ovom strategijom želimo da povećamo bezbednost učesnika u saobraćaju, njom su predviđene biciklističke staze, javne garaže. Statistika pokazuje da 11 ljudi godišnje smrtno stradan na području Čačku u saobraćajnim nesrećama. Zabrinjavaju će se i što je prosečna starost vozila 17,9 godina – istakao je Todorović.

Govoreći o izgradnji ulice 10, on je rekao da bi do 20. decembra ulica trebalo da bude puštena u saobraćaj od okružnog toka kod Medicine rada, pa sve do nekadašnje mlekare.

Očekuje da u prvoj polovini naredne godine bude pribavljeno zemljište u javno svojinu kako bi se nastavila gradnja te ulice.

Takođe, do kraja godine bi trebalo da se krene sa realizacijom velike inveticije vlade, za koju se, kako Todorović kaže, lično založila premijerka Ana Brnabić.

Konačno i trajno ćemo rešiti pitanje prostora Naučno-tehnološkog parka na prostoru nekadašnjeg CER-a. Obezbeđeno je 330.000.000 dinara, a očekuje da tokom marta sve bude kompletno završeno – naveo je on.

Članovi Veća prihvatili su izmene statuta Javnog preduzeća Rzav, a usvojen je i predlog da Grad uduće sa 15.000 umsto, dosadašnjih 11.000 dinara finansira boravak dece u privatnim predškolskim ustanovama “Gimnazion“ i “Mimilend“.

Želimo da svi mališani koji nisu u primljeni u državne vrtiće budu upisani u privatne. Do kraja godine biće primljeno novih 140 mališana u predškolske ustanove “Mimilend“ i “Gimnazion“ – izjavio je Todorović.

Prema njegovim rečima, tako će u privatne predškolske ustanove biti smešteno skoro 1.000 mališana, a u državnim nešto više od 3.000.

Kako kaže, ostaje da se reši pitanje boravka za još oko 110 mališana.

Todorović je podsetio i da je u četvrtak u Beogradu potpisao ugovor sa ministrom zaštitet životne sredine Goranom Trivanom o realizaciji projekta sanacije i zatvaranja nesanitarne deponije Prelići.

Reč je o drugoj fazi projekta čija je ukupna vrednost 83.000.000 dinara. Iznos od 67.000.000 obezbedila je Vlada Srbije, do je 16.000.000 opredeljeno iz budžeta grada. U januaru će biti sprovedena javna nabavka, a cilj nam je da Čačak bude prva lokalna samouprava koja će zatvoriti sanitarnu deponiju – zaključio je Todorović.

Izvor: MNA

Prethodni članakViše od dve hiljade posetilaca na Dobrotvornom bazaru posvećenom starim osobama
Sledeći članakČačansko porodilište među 15 najboljih u Srbiji

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here