Centru za socijalni rad donirano 100 božićnih paketića

0
393

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović predao je danas, u ime lokalne samouprave, božićne paketiće direktorki Centra za socijalni rad Branimirki Radosavčević. Ove pakete grad je dobio od donatora koji je želeo da ostane anoniman.

Sto paketića, po 50 za dečake i devojčice, biće podeljeno deci mlađoj od 12 godina iz porodica koje imaju troje i više dece, a korisnici su novčane socijalne pomoći.

Ovo je prvi put da smo dobili dodatne paketiće za naše mališane, a trudićemo se da ova akcija postane tradicionalna – rekao je Todorović, zahvalivši donatoru u ime svih korisnika koji će dobiti paketiće.

Centar za socijalni rad je za svu decu do 15 godina starosti iz socijalno ugroženih porodica koje se vode na evidenciji nabavio 580 novogodišnjih paketića. Sredstva u iznosu od 524.000 za nabavku paketića izdvojena su iz budžeta grada. Inače, Centar za socijalni rad, pred novu godinu, je nabavio 600 prehrambenih i 600 higijenskih paketa za porodice koje su u kategoriji socijalno ugroženih, za šta je iz lokalne kase izdvojeno 1.128.000 dinara.

Svim ovim darivanjima koje je omogućio Grad, a preko Centra za Socijalni rad, kao i današnjom donacijom, nastojimo da unesemo dodatne radosti u porodice naših korisnika, kojima želim više međusobnog razumevanja i uvažavanja. Pomozimo najpre našim bližnjima, jer ako svi zajedno pomognemo onima koji su naši bližnji, retko ko će ostati u situaciji da mu treba pomoć – rekla je direktorka Radosavčević.

Izvor: Morava info

Prethodni članakSto evra mladima – pomoć ili mito?
Sledeći članakPredstavnici gradskog rukovodstva odsekli badnjak u Brezovici

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here