Predstavnici gradskog rukovodstva odsekli badnjak u Brezovici

1
762

ČAČAK – Predstavnici grada Čačka, na čelu sa gradonačelnikom Milunom Todorovićem, uz prisustvo sveštenstva hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u Čačku i hrama Svete Marine u Atenici i meštana, odsekli su jutros badnjak u jednoj od najudaljeniji mesnih zajednica na teritoriji grada, Brezovici.

Gradonačelnik Todorović poželeo je Čačanima srećne praznike.

Svim našim sugrađanima želim da budemo složni i da se više poštujemo, da ove blagdane provedemo u krugu porodica, verujući u Boga, ali verujući i u sebe. Verujući da uvek možemo bolje i da zajedničkim snagama možemo učiniti puno za dobrobit mladih generacija koje će ostati i ovde i u svakom delu naše grada Čačka, ali i cele Srbije – rekao je Todorović.

Starešina čačanske crkve Marko Mirković je ovom prilikom takođe poželeo srećne i blagoslovene praznike svom narodu našeg kraja.

Ovaj svet nije sve, već vaspitavanje za budući svet i to je ono što mi sveštenici svaki dan propovedamo u crkvi. U zajednici molitvenoj smo obavili ovaj drevni običaj zajedno sa gradskim rukovodstvom i zahvaljujem im se još jednom na pomoći za obnavljanje našeg hrama. Neka nam budu blaženi svi ovi dani koji nas iščekuju u praznovanju – rekao je Mirković.

Predstavnici gradskog rukovodstva su odsekli badnjak uz molitvu sveštenstva, on je postavljen ispred hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg i večeras u 17 časova će biti položen na oganj.

Izvor: Morava info

Prethodni članakCentru za socijalni rad donirano 100 božićnih paketića
Sledeći članakČačanka preminula od posledica korone, samo jedan prijem na kovid odeljenje u protekla 24 sata

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here