Civilnoj zaštiti u Čačku nedostaje više od 300 ljudi

3
1886
Foto: MNA/Miloš Lukić

ČAČAK – Članovi Štaba za vanredne situacije u Čačku na sednici koja je zakazana za utorak razmatraće Plan zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama, zatim izveštaj o popunjenosti, opremljenosti i obučenosti jedinica civilne zaštitet, kao i spremnost službi tokom zimske sezone.

Od planiranih 574 pripadnika jedinica civilne zaštite opšte namene u Čačku ih ima svega 158, koji su raspoređeni na 14 lokacija.

Iako je 2015. godine urađen idejni projekat sa akustičkom studijom čujnosti sistema za obaveštavanje i uzbunjivanje Grada, nabavka 64 sirene još uvek nije izvršena.

Kada je reč o reagovanju tokom zimskih meseci, u izveštaju se navodi da se jedinice civilne zaštite mogu smatrati “delimično spremnim” za izvršenje zadataka.

Od materijalnih sredstava poseduju dva duvača snega, 300 lopata za sneg, kao i po jedan pikap i kamion.

Budući da se svake zime vrši prevoz lica na dijalizu sa nepristupačnih terena, transport bolesnika, kao i dostava lekova i hrane meštanima, iz Službe za bezbednost i odbranu, održavanje i pomoćno tejničke poslove, navode da ne poseduju terensko vozilo kao ni novčana sredstva za isplatu pripadnika u slučaju njihovog angažovanja.

Izvor: MNA

Prethodni članakPromovisana knjiga “Ratovali, a mi ih zaboravili“
Sledeći članakČačansko preduzeće ugovorilo izvoz bimetalnih radijatora u Mongoliju

3 KOMENTARA

  1. Svi budzetski korisnici su civilna zastita jer su placeni da brane drzavu a ne radnik i seljak koji im kroz poreze placa za plate gde oni u ustanovama rade maximum 3-4 sata.Cast izuzetcima ima i onih koji izuzetno posteno rade ali 80% parazitira pa stoga nek popune taj broj sto Vam fali.Ja sam nekada isao da branim Srbiju od olosa ali sada su dosli najgori tako da Mi ne pada na pamet da bilo sta radim za parazite.Borili se i ginuli najbolji da bi vladali najgori.

  2. Kao „pripadnik“ civilne zaštite u Čačku stvarno ne znam kako prokomentarisati ovu vest. Sto se tice uniformi i opreme nikada nije stigla, za sve pokazne vezbe skupove i aktivnosti ove organizacije nikada nisam pozvan( iako sam zavrsio obuku prve pomoći i uredno se javljao svaki put kada pozovu da provere informacije brojeve telefona i ostalo). Očigledno da gospodin Zecevic ima svojih pulena koji su aktivni verovatno ovih 158 politicki podobnih. Toliko za ovaj put a moglo bi jos da se piše. Pozdrav

  3. Posto je to ionako izmisljena sns sluzba, koje je mogla da se pripoji nekoj drugoj, tipa vatrogasnoj. Svi iz civilne zastite su se zaposlili na areodromu u Ladjevcima. Nacelnik ako uopste tako zvanje i treba da ima, prosto ne znamo sta radi u danima kada nema nekih “problema“. Prima se plata, sluzba pomaze ne kazem, ali treba da bude pri vatrogascima a ne pri opstini.

    Ako fali ljudi, imate vas clanove stranke pa neka idu oni neka rade to volonterski , ionako ste ima dali poslove, pa neka se sada oduze na neki nacim, Mozda bolje to nego da daju po 10.000 od plate u stranku???

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here