Čačansko preduzeće ugovorilo izvoz bimetalnih radijatora u Mongoliju

3
740
Foto: CINI

ČAČAK – Preduzeće „Cini“ iz Čačka počelo je ove jeseni isporuke svojih bimetalnih radijatora kupcima u dalekoj Mongoliji.

Usled specifičnosti tamošnjih grejnih sistema kao i kvaliteta vode koja se koristi za grejanje, upotreba klasičnih aluminijumskih radijatora u toj azijskoj zemlji bila je suočena sa raznim problemima, što ih čini nebezbednim proizvodom.

Ovakva situacija je dobra osnova i veliki potencijal za plasman naših bimetalnih radijatora, koji mogu u potpunosti da odgovore na uslove povećane pH vrednosti, povišenog pritiska i hidro udara. Isto je i sa grejnim sistemima svih bivših sovjetskih republika pa smatramo da će ovaj proizvod da bude veliki izvozni adut u narednim godinama – kaže za RINU inženjer Slobodan Spasović, osnivač i vlasnik preduzeća iz Čačka.

Nova generacija bimetalnih radijatora aluminijum – nerđajući čelik po patentnom rešenju preduzeća „Cini“ nastala je kao odgovor na tehničke zahteve tržišta i najbolje je rešenje što se tiče bezbednosti i dugotrajnosti.

Primenom niza originalnih patentnih rešenja formirana je konstrukcija radijatora u kojoj se na najefektniji način koriste pozitivna svojstva dva pomenuta materijala. Odnosno, izbegavaju se sva negativna dejstva koja se mogu javiti u grejnim sistemima, kao što su korozija, zapaljivi gasovi, povišen pritisak vode i visoka pH vrednost – napominje Spasović.

Kolektiv je u novije vreme razvio i posao sa izvozom svojih radijatora za kupatila, koji su blagodareći funkcionalnosti i dizajnu brzo stekli ugled na tržištu.

Bimetalne radijatore i ove za kupatila izvozimo na evropsko tržište, Nemačku, Francusku i druge zemlje. U toku su pregovori oko izvoza u SAD – kaže Spasović.

„Cini“ je osnovan 1977. godine, i preduzeće je registrovano kao razvojno – proizvodni centar kod Ministarstva za nauku Republike Srbije na osnovu dugogodišnje inovacione delatnosti i 15 registrovanih patenata.

Jedno od mnogobrojnih priznanja koje se izdvaja je Ginisov rekord za „Najveći radijator na svetu“, koji je napravljen u sklopu 30 godina rada kompanije. Taj radijator bio je demonstracija originalne tehnologije preduzeća „Cini“, izrađen u dimenziji 6h6 metara, povezan sa svom potrebnom opremom kako bi bio u funkciji grejanja, što je bio i zahtev kompanije „Guinness World Records“.

Izvor: RINA

Prethodni članakCivilnoj zaštiti u Čačku nedostaje više od 300 ljudi
Sledeći članakPočela gradnja pontonskog mosta na Moravi

3 KOMENTARA

  1. Još kad bi svojim radnicima dali nekad platu , za one koji ne znaju to je ono što radnik treba da primi za svoj rad na kraju meseca 😀 . E to bi već bila ozbiljna priča , dzaba ginisov rekord i daleka Mongolija kad radnici nemaju platu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here