COVID-19 u Čačku: Prati se stanje deteta koji ima simptome zaraze, epidemija u uzlaznoj putanji

1
5456
Foto: MNA

ČAČAK – Šef tima za praćenje korona virusa na području Čačka Mihailo Luković izjavio je danas da se prati stanje jednog deteta koje bi moglo da ima korona virus, kao i da se u izolaciji nalazi više od 300 osoba.

Luković je na konferenciji za medije rekao da je epidemija u uzlaznoj putanji, da je korona virus prisutan u Čačku, ne želeći da da precizne podatke o broju obolelih.

Prema poslednjim informacijama u Čačku su od COVID-19 obolele četiri osobe, a više od 300 je u izolaciji, među kojima i 117 Kineza koji se nalaze u kampu u Pakovraću.

Svi slučajevi koji su izolovani i oni kod kojih se sumnja da imaju virus u dobrom su opštem stanju, imaju blagu kliničku sliku. Imamo nagoveštaja da se ta klinička slika vremenom zna pogoršati, pa da tek posle petog, šestog dana porimi oblik koji nije prijatan – rekao je on.

Luković je naglasio da mikrobiološka služba Zavoda za javno zdravlje u ovom trenutku ne radi i da se ceo materijal šalje u Kraljevo.

Doktorke nisu teško bolesne, već imaju blage kliničke slike infekcije – naveo je Luković.

Prema njegovim rečima, epidemiološka služba će obići staračke domove pošto su njihovi korisnici ugrožena kategorija stanovništva.

Izvor: MNA

Prethodni članakPrekontrolisano 27 ugostiteljskih objekata, u jednom bilo 70 gostiju, pa je ispražnjen
Sledeći članakPrimetan manji broj kupaca na gradskoj pijaci

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here