Primetan manji broj kupaca na gradskoj pijaci

0
582
Pojedini kupci na pijacu došli sa zaštitnim maskama

ČAČAK – Javno komunalno preduzeće “Komunalac“ saopštilo je danas da je preduzelo niz mera u cilju sprečavanja širenja virusa COVID–19.

Zaposlenima u svim radnim jedinicama je podeljeno dezinfekciono sredstvo Antisepsol 1, hirurške-zaštitne rukavice, određeni broj zaštitnih maski, a u toku je nabavka do zadovoljavanja potrebnog broja, tako da će u toku dana sva zaštitna sredstva biti u funkciji.

Izdata su rešenja za rad na daljinu, za sve zaposlene koji u procesu rada mogu nesmetano da obavljaju svoj posao, sa posebnom pažnjom na zaposlene iz rizičnih kategorija, gde je omogućeno korišćenje godišnjih odmora, zarađenih i slobodnih dana.

Dokument sa merama zaštite, Zavoda za javno zdravlje Čačka sa uputstvima i kontaktima je u analognom i digitalnom obliku podeljen zaposlenim radnicima.

Posebno su ugroženi radnici radnih jedinica “Pijaca”, “Čistoća” i “Javna higijna” koji rade na terenu, odnosno u kontaktu su sa posudama za odlaganje smeća, zarim sa strankama i na šalterima za naplatu usluga, pa se u tom pravcu vrše korekcije u izvšavanju radnih zadataka, a u cilju što manjeg kontakta sa građanima.

Šalteri za naplatu naših usluga nesmetano funkcionišu, prostorije se redovno dezinfikuju, blagajnice su na posebnim merama zaštite i dezinfekcije.

Gradske pijace su mesto gde je velika frekfencija ljudi, što je posebno rizično za širenje virusa.

Primetan je manji broj kupaca, pojedini sugrađani se pojavljuju sa zaštitnim maskama.

Zaposleni radnici na gradskim pijacama su upozoreni da vode računa o neposrednom kontaktu sa kupcima i prodavcima u smislu izbegavanja rukovanja, držanja preporučenog rastojanja i slično.

Zaposleni na pijaci su obišli sve starije prodavce i savetovali im da ne dolaze na prodajna mesta u narednom periodu.

Tezge na pijacama su na dovoljnom rastojanju i ne ugrožavaju nesmetani rad u ovim uslovima.

Stoji apel svim korisnicima usluga da što kraće borave u redovima na šalterima, a građanima koji na bilo koji način imaju potrebu da kontaktiraju, to rade putem telefona.

Besplatan poziv sa fiksnog telefona 0800 300 032; kontakt za sve mreže 032 557 82 02; elektronska pošta direkcija@komunalac.co.rs .

Izvor. Morava info

Prethodni članakCOVID-19 u Čačku: Prati se stanje deteta koji ima simptome zaraze, epidemija u uzlaznoj putanji
Sledeći članakSPS Čačak: Prekidamo kampanju i skidamo stranačka obeležja, stavljamo se na raspolaganje u borbi protiv korone

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here