Ćulibrk: Neverovatno da specijalac ima pet plata nastavnika ili dve lekara

7
827
Milan Ćulibrk

Urednik nedeljnika NIN Milan Ćulibrk izjavio je u Novom danu, povodom najave o plati za specijalce od 320.000 dinara, da je „neverovatno šta se radi“.

Kako je rekao, zima je do sada bila topla i “svi smo imali sreće“.

Ne da je vlast imala sreće, svi smo imali sreće, bilo bi pitanje šta bi bilo sa grejanjem, potrošnjom, koliko bi to koštalo, da su temperature sve vreme bile ispod nule, svaki dan iznad nule je dobitak za sve nas – kaže on.

Prema njegovom rečima, “ono što je vlast uspešno uradila jeste da je fokus prebacila potpuno na drugu stranu“.

Stalno slušamo da plate rastu u evrima, kao da je to realni rast, nije realni rast, jer evro ne vredi kao pre. Pre 10 godina ste za 100 evra mogli da kupite više dinara nego danas, a mogli ste da kupite više robe nego danas. I u evrozoni evro vredi 10 odsto manje nego prošle godine – kaže on.

Osvrnuo se i na najave o platama specijalcima i do 320.000 dinara.

Jedan specijalac imaće platu kao pet nastavnika, šta je nama važnije. Neverovatno je šta se radi, specijalac da ima duplo veću platu od lekara specijaliste, pritom se to ne radi ispod žita, tajno, nego se naglas, javno komunicira – kaže Ćulibrk.

Izvor: Morava info

Prethodni članakRadionica “Sve o dojenju – za lak početak“
Sledeći članakVozio centrom Gornjeg Milanovca sa 2,35 promila alkohola u krvi

7 KOMENTARA

  1. Kad potpišeš da si član specijalnih jedinica ti si faktički otišao na put bez povratka, a svaka nesposobna šuša postaje nastavnik.Istina u pravu si 30 nastavničkog plata.

  2. Jeste neverovatno,treba da ima 10 puta vise od lekara ili 30 od nastavnika. I opet bi bilo malo.Da se zna ko su babe,ko žabe a ko vojnici koji ginu za nečiju slobodu.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here