Ćuta Jovanović: Ekološki ustanak izlazi na izbore na svim nivoima

2
284

Pokret Ekološki ustanak doneo je odluku da izlazi na izbore na svim nivoima, zakazanim za proleće 2022. godine, potvrdio je predstavnik tog pokreta Aleksandar Jovanović Ćuta.

Foto: N1

Potpuno smo svesni da je da je ovo u šta ulazimo prljavije od rakitskog blata, šuta na Revi i toksičnije od koncetrovane sumporne kiseline Rio Tinta. Doneli smo tu odluku sa jednim osnovnim motivom, a to je da otklonimo uzrok najvećeg zagađenja u Srbiji, a to je režim Aleksandra Vučića. Zato izlazimo na izbore – izjavio je Jovanović Ćuta za list Danas.

Uoči predstavljanja pokreta Ekološki ustanak u Beogradu, on je kazao da je program Pokreta pre svega baziran na ekološkoj platformi odbrane životne sredine, prirode i ljudi.

Prema njegovim rečima, Pokret želi da spreči da Beograd ostane bez vode na Makišu, Rio Tinto, ali i „da strana kompanija, (ministarka rudarstva i energetike) Zorana Mihajlović i Aleksandar Vučić raseljavaju ljude koji nas hrane“.

Ono za šta se zalažemo, takođe osnovni cilj, jeste da Zakon o zaštiti prirode bude iznad svih zakona. Dakle, mogu infrastrukturni projekti, građevinarstvo, energetika, saobraćaj, radna mesta – da, ali pod jednim uslovom – da nema trovanja – rekao je Jovanović Ćuta.

List Danas piše da se očekuje da Jovanović Ćuta nastupi na listi sa Ne davimo Beograd i liderom stranke Zajedno za Srbiju Nebojšom Zelenovićem, a dodaje da bi Zelenović mogao biti i predsednički kandidat te kolone, koja ima podršku poslanika evropskih Zelenih.

Izvor: Danas, Beta

Prethodni članakKorona brojke u Čačku i Moravičkom okrugu povoljnije nego prethodnih dana
Sledeći članakJoš tri smrtna ishoda na kovid odeljenju čačanske bolnice

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here