Da li će đaci zbog virusa na neplanirani mini-raspust?

21
20209

Osnovci i srednjoškolci bi, zbog velikog broja đaka i profesora obolelih od respiratornih infekcija i gripa, mogli biti na neplaniranom mini-odmoru.

Kako su mediji preneli, đaci bi mogli da budu na odmoru od 12. do 16. februara. U klupe bi se vratili 19. februara.

Ministarstvo prosvete nije uputilo nikakav zahtev direktorima škola, koji se odnosi na izjašnjavanje po pitanju produžetka sretenjskog raspusta na celu sledeću nedelju, niti je ovakva inicijativa do sada stigla Ministarstvu prosveta.

Kako su za Tanjug iz Ministrstva prosvete rekli, kao i uvek, odluku o eventualnom produžetku raspusta zbog epidemiološke situacije Ministarstvo prosvete donosi na preporuku nadležne institucije Ministarstva zdravlja, odnosno Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, koji kontinuirano prati epidemiološku situaciju.

Pojedini mediji objavili su da su direktori beogradskih osnovnih i srednjih škola dobili jutros poruku od predsednika opštinskih aktiva direktora da se izjasne da li su za to da sretenjski raspust bude cele sledeće nedelje, koliko je učenika i zaposlenih na bolovanju, kao i predlog za nadoknadu nastave.

U Srbiji se Dan državnosti obeležava 15. i 16. februara, kada su neradni dani.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakOve godine kompletna restauracija skulpture “Nadežda Petrović“ kod Gimnazije
Sledeći članakOtvaranje 25. izdanja izožbe “Štampana reč“

21 KOMENTARA

 1. Strasno. Samo nek sede kuci i nista nek ne uce . Od jednog pametnog naroda polako postajemo nacija neznalica i nesposobnjakovica,samo zbog nerada i javasluka. Kao da ranije nije bilo virusnih infekcija.

 2. Naravno da se ne slažu učitelji,nastavnici.Lakse je držati nastavu 10,15 djaka nego da nadoknadjuju ili nedaj boze idu subotom na posao!!!

 3. Bilo bi pošteno da bolesni ne dolaze u kolektiv, bilo da se radi o deci ili odraslima,tako bi zdravi ostali zdravi ali zdravstvena kultura kod nas je na veoma niskom nivou,nažalost. Onda ne bi bilo potrebe za vanrednim produženjem prazničnih dana…

 4. U kafićima,klubovima, ulicsms sa kojih ne silsze viruss nema,samk u školi.Naša deca kažu da školu ,kada si sa nekim u društvu neće niko da spom.ene Beže od dece koja nešto pričaju na tu temu.Zato u školu,ko je bolestan neka ostane kid kiće,a ostali knjige u šake inače propalitete hranimo,koji bi sve lasko da dobiju.

   • Hoćete da kažete da treba da se naviknu i na otrovan vazduh? Sjajno, neka deca ostanu kod kuće i dalje, bez dečjeg društva, otrovana vazduhom, hranom, TV kanalizacijom…

 5. Dete mi je kasljalo tri meseca I to sve zbog druge dece koja su dolazila bolesna. Mozda bi bilo u redu da se ova situacija taman malo smiri.

 6. Zašto bi se produžavao raspust kad epidemiološka situacija nije tako loša?
  Zimski je trajao tri nedelje pa je sad red da se malo i uči. Đaci inače dosta izostaju sa nastave i dolaze u školu kad im odgovara.

  • Pa ja sam bio bolestan i nikako da se oporavim, svake nedelje mi nije dobro i situacija je stvarno vanredna zato što svi u mom razredu kašlju, kijaju , izbacuju sekret. Tako da mislim da bi ovih nedelju dana bili odličan period da se neki đaci oporave.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here